Je leert een taal het beste door naar het land te gaan waar juist deze taal gesproken wordt. Lees hieronder de voor- en nadelen door het op deze manier leren van een taal.

De voordelen

Je gebruikt de taal constant

Je gaat naar school, loopt stage of werkt in dit vreemde land. Je woont misschien samen met andere mensen, waar je natuurlijk mee communiceert in de vreemde taal. Je spreekt het ook als je naar de supermarkt gaat, op straat, wanneer je uitgaat, bij het winkelen, in de sportzaal etc.
Op deze manier heb je de taal veel sneller onder de knie dan wanneer je alleen in een klaslokaal de vreemde taal probeert te leren. 

Cultuur

Doordat je in het vreemde land woont, krijg je ook te maken met de cultuur van dit land. Als je samenwoont of werkt met andere mensen uit de wereld, leer je ook de cultuur van hen kennen. Naast de taal leer je dus ook hoe er precies in dit land geleefd wordt en hoe mensen uit andere culturen leven.

Onafhankelijkheid

Zeker studenten leren op eigen benen te staan, als ze nog nooit op hun eigen hebben gewoond. Heb je nog nooit zelf moeten koken, poetsen of wassen? Nu zul je dit wel moeten gaan doen.
Je leert jezelf kennen en wordt veel zelfstandiger.

Opbouwen van nieuwe contacten

Als je er voor open staat, kun je veel nieuwe mensen ontmoeten. Zeker wanneer je met anderen samenwoont, werkt, studeert of je lid bent van een club leer je snel nieuwe mensen kennen. Met sommigen bouw je misschien zelfs een goede vriendschap op en wanneer je weer terug bent in je eigen land hebben jullie nog steeds contact.
Het opbouwen van contacten gaat natuurlijk het makkelijkst als je je onder de mensen begeeft.

De nadelen

De kosten

Het grootste nadeel wat veel volwassenen/ studenten ervan weerhoudt om voor langere tijd naar het buitenland te gaan, is geld. Het is natuurlijk niet goedkoop om voor bepaalde tijd in een ander land te wonen, studeren of werken. Lang sparen is een optie, maar dan nog is het niet voor iedereen weggelegd. Als student zijnde kun je vaak een deel terugkrijgen van de overheid, wanneer je aantoont dat je een studie wilt gaan volgen in het buitenland.

Opgeven van je baan en/of woning

Je woont in een degelijk appartement of huis en je hebt een goede baan. Dit geeft niet iedereen zomaar op. Het brengt vaak ook onzekerheid met zich mee: Vind ik weer een baan als ik terug kom? Wat moet ik al die tijd met mijn huis doen?

Heimwee

Als laatste punt heimwee, want een aantal mensen hebben hier al redelijk snel last van. Het is moeilijk om je hier overheen te zetten en iemand die hier geen last van heeft, weet niet hoe het voelt. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar op en denk bij jezelf: niet geschoten is altijd mis. Als je het echt graag wilt en je krijgt de gelegenheid om te gaan, grijp die kans dan.
Heb je uiteindelijk toch te veel last van heimwee en wil je liever weer terug naar huis, dan kan je in ieder geval zeggen dat je het wel geprobeerd hebt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in