Na een grote verandering in je leven kun je het spoor een beetje bijster raken. Moeder worden is zo'n verandering: psychisch en fysiek ben je een ander mens geworden en dat kan je behoorlijk onzeker maken. Een manier om de touwtjes weer in handen te kijrgen, is werken aan je uiterlijk. Bijvoorbeeld met een kleurenconsult bij Machella Boot van ZuiverWIT.

Wit, heel veel wit

Een consult bij Machella verloopt op een comfortabele manier. Je wordt ontvangen in haar werkruimte thuis waarin de kleur wit de boventoon voert. Niet geheel onverwacht, gezien haar bedrijfsnaam: ZuiverWIT. Maar het blijkt dat het ontbreken van kleur ook echt een functie heeft. Een kleurenconsult of kleurenanalyse wordt namelijk gedaan door doeken van heel veel verschillende tinten bij het gezicht te houden en in een spiegel het effect te bekijken. Dat effect is het grootst als er geen andere, storende kleuren bij in de buurt zijn. Een witte omgeving is dus zeer wenselijk!

De test

Het uittesten van de verschillende kleuren neemt nogal wat tijd is beslag, maar is een leuke ervaring. Je had vast nooit gedacht dat een bepaalde tint geel of rood zo'n verschil in je gezicht zou maken. De ene kleur maakt je moe, de andere energiek, de ene mat, de andere sprankelend. En zo werk je de kleuren door en kom je uiteindelijk bij een familie kleuren (of twee families) die je het meest doen 'leven.'

Kleurentype

Bij deze kleurenleer zijn de kleuren in de vier seizoenen onderverdeeld. Je bent dus een zomer-, lente-, herfst- of wintertype, of een combinatie van twee van deze seizoenen. De seizoenen bestaan niet uit een bepaalde kleur in verschillende tinten, maar juist uit verschillende kleuren in een bepaalde tint. Winterkleuren zijn bijvoorbeeld 'hard' (bloedrood, ZuiverWIT, diepzwart), terwijl lentekleuren sprankelend zijn (felroze, felgeel, felblauw). Aan het eind van de sessie weet je precies welke kleuren je het beste staan.

Winkelen met een waaier

Ideaal is een kleurenwaaier van het seizoenstype dat je bent. Daarmee kun  je iedere winkel binnenstappen en in een oogopslag zien in welke rekken je het beste kunt gaan neuzen. Let wel: het beste, de rest is niet verboden. Soms wordt het idee gegeven dat je door een kleurenanalyse te laten maken je vastpint op bepaalde kleuren en dat je niets anders meer zou mogen dragen. Onzin, zo blijkt. Je weet alleen voortaan wel waarom iedereen je steeds weer vraagt of je je wel goed voelt als je je favoriete groene trui draagt en je complimentjes krijgt bij dat donkergrijze vest. Je spaart tijd uit, doordat je precies weet wat je zoekt. En geld, want je weet precies wat je moet kiezen en laat alle miskopen lekker in het rek hangen. Je zult merken dat je meer complimentjes krijgt, omdat je de kleuren draagt die je goed staan. En als je weet dat je er goed uitziet, krijg je meer zelfvertrouwen. En meer zelfvertrouwen straal je uit. Zo werk je via je uiterlijk aan je innerlijk en vica versa. Een cirkeltje waar je graag in terecht komt, toch?

http://www.ZuiverWIT.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in