Disneyland Parijs is een attractiepark dat iedereen betovert. Natuurlijk komen hier vooral gezinnen met jonge kinderen, maar eigenlijk is het park geschikt voor iedereen. Er zijn zowel rustige als spannende attracties.

Algemeen

Het attractiepark Disneyland is gebaseerd op de films van Walt Disney. Het park is opgedeeld in vijf delen: Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Discoveryland en Mainstreet U.S.A. Ieder deel heeft zijn eigen thema.

Disneyland ligt in de buurt van Parijs. Met de metro is het goed te bereiken. Ook ligt er een aantal speciale hotels die horen bij het park in Disney village, op slechts een aantal meter van het park. De toegangsprijs voor een dag is 57 euro per persoon.

Het park

Disneyland heeft ontzettend veel attracties die allemaal weer anders zijn. Hieronder worden de belangrijkste attracties beschreven in de verschillende delen van het park.

Mainstreet U.S.A.

De ingang van het park is ook het begin van Main Street U.S.A. Hier bevinden zich diverse winkels en terrasjes. Om vijf uur ’s middags komt de parade hier langs. In de parade rijden Disneyfiguren rond in prachtige praalwagens. Dit is een echte aanrader voor gezinnen met jonge kinderen.

Frontierland

Frontierland bevindt zich meteen na de Main Street aan de linkerkant. Hier is Thunder Mountain de meest spectaculaire attractie. Deze spannende achtbaan gaat dwars door woestijnachtige rotsen. Helaas is deze attractie vaak buiten gebruik. Rond het meer van Thunder Mountain vaart een grote boot. In een kwartier tijd vaar je hiermee om de rotsen heen. Tenslotte heb je nog het spookhuis Phantom Manor. Deze attractie is vooral erg knap gemaakt. Terwijl je rond rijdt in een karretje, kijk je je ogen uit.

Adventureland

In Adventureland komt het thema avontuur naar voren. Als eerste kom je tussen de cowboys in het wildenwesten terecht. De attractie Indiana Jones sluit hier goed op aan. Deze achtbaan is niet geschikt voor jonge kinderen, de minimumlengte is een meter veertig. Het lawaai, de versnellingen en de looping zorgen voor een spectaculaire attractie.

Behalve cowboys lopen er ook piraten rond in Adventureland. Je kan hier rondlopen tussen de oude schepen en vochtige grotten, net als een echte piraat. In de attractie Pirates of the Caribbean maak je zelf een piratenaanval mee op een Spaans fort in de Stille Zuidzee.

Fantasyland

Fantasyland zorgt voor een betoverende ervaring. Hier zijn sprookjes terug te vinden zoals Dombo, Alice in Wonderland en Pinoccio. De attractie Peter Pan neemt je mee op een reis door de nacht. In een boot vlieg je langs alle avonturen die hij en Wendy in het sprookje meemaken.

De attractie It’s a small world neemt je mee op een muzikale reis langs alle landen van de wereld. Het liedje dat gezongen wordt zal nog dagen in je hoofd blijven hangen, maar dat is het zeker waard.

Discoveryland

Ten slotte komt Discoveryland. Dit deel van het park zit vol spannende attracties met het thema de ruimte. In de attractie Star Tours wordt een vlucht door de ruimte levensecht gesimuleerd. De achtbaan Space Mountain: Mission 2 is ongetwijfeld de heftigste achtbaan van het park. Ik deze achtbaan word je afgeschoten om vervolgens een spectaculaire reis door het heelal te maken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in