Walibi World is een Nederlands attractiepark in Flevoland, in de plaats Biddinghuizen. Dit park is geschikt voor jong en oud. Er zijn voldoende kinderattracties, maar ook veel spectaculaire achtbanen.

Attracties

In Walibi World zijn veel verschillende attracties. Er zijn speciale attracties voor kinderen, attracties voor het hele gezin, spectaculaire achtbanen en waterattracties. Dit zijn de meest bijzondere attracties van het park.

Familie

Robin Hood

Robin Hood is een houten achtbaan die geschikt is voor het hele gezin. Deze achtbaan gaat niet over de kop, maar is wel gebouwd op 32 meter hoogte. De achtbaan is meer dan een kilometer lang.

Walibi Express

De Walibi Express is een treintje dat een rit maakt door het park. Op deze manier kun je in alle rust het park in je op nemen.

Los Sombreros

De attractie Los Sombreros ligt in het Mexicaanse deel van het park. In deze attractie word je rondgedraaid in Mexicaanse hoeden.

Water

Crazy River

In Crazy River maak je een spannende reis door het water in een boomstam. Je gaat hier met veel snelheid naar beneden in het water en komt natuurlijk niet droog naar buiten.

El Rio Grande

In El Rio Grande vaar je door een Latijns-Amerikaanse rivier van bijna vierhonderd meter lang. Deze spectaculaire rit gaat langs scherpe bochten en watervallen. Ook in deze attractie zal je zeker nat worden.

Achtbanen

El Condor

El Condor is een speciale achtbaan waar je in hangt. Met je voeten naar beneden bungel je aan de baan terwijl je met ruim 85 kilometer per uur over de kop vliegt.

Goliath

De Goliath is de spectaculairste achtbaan van het park. Deze achtbaan is maar liefst 46 meter hoog. De Goliath is de hoogste, snelste, langste en steilste achtbaan van de Benelux. De steile stukken naar beneden en de horizontale looping zorgen voor een sensationele rit.

Speed of Sound

De Speed of Sound is een muzikale achtbaan waarbij je omhoog getakeld wordt. Wanneer je bovenaan de achtbaan bent word je losgelaten en schiet je naar beneden. Na een aantal spectaculaire loopings ga je dezelfde weg terug, alleen dan achteruit.

Kinderen

Rattle Snake

Rattle Snake is een achtbaan die speciaal bedoeld is voor kinderen. Deze achtbaan gaat niet over de kop, maar heeft wel een paar spannende hobbels en bochten. Ook de snelheid van deze achtbaan ligt niet heel hoog, wat hem zeer geschikt maakt voor kinderen.

Squad’s Stunt Flight

Squad’s Stunt Flight is speciaal bedoeld voor de kleintjes onder ons die later piloot willen worden. In deze vliegtuigjes kun je langzaam boven de rest uitstijgen, maar ook kun je weer landen wanneer je wilt.

Praktische informatie

Walibi World is geopend van begin april tot eind oktober. De toegangsprijs is €30,50 per persoon. Er zijn echter veel kortingsacties voor het park, dus kijk hier goed naar voor je een kaartje koopt. Van te voren kun je een kaartje op de site kopen. Dit is vier euro goedkoper dan bij de kassa en bovendien hoef je dan niet in de rij te staan.

www.walibi.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in