Groningen is een grote bruisende studentenstad in het noorden van Nederland. Het is een gezellige stad om in te wonen, maar de stad is ook zeer geschikt voor mensen die er een dagje of weekendje tussenuit willen.

Algemeen

De stad Groningen ligt in het noorden van Nederland in de gelijknamige provincie en telt ruim 190.000 inwoners. Door de grote hoeveelheid studenten in de stad is de gemiddelde leeftijd van de inwoners erg laag vergeleken met de rest van Nederland. Bijna zestien procent van de Groningers valt binnen de leeftijdscategorie twintig tot vijfentwintig jaar.

Grote Markt

De Grote Markt in Groningen is een prachtig oud plein. Tegenwoordig is dit vooral een horecagebied. Ook is dit de plek waar markten worden gehouden. Rondom de Grote Markt bevinden zich verschillende bekende gebouwen.

De Drie Gezusters

De Drie Gezusters is een café aan de rand van de Grote Markt. Inmiddels zijn er acht cafés van de Drie Gezusters verspreid over heel Nederland, maar het café in Groningen was de eerste. Dit café, dat door de plaatselijke bevolking meestal ‘de Drie’ wordt genoemd, biedt ruimte aan zo’n 3700 personen. Hiermee is het de grootste bar van Europa.

Martinitoren

De Martinitoren is het hoogste punt van de stad Groningen. Deze toren is bijna honderd meter hoog en hoort bij de Martinikerk. Deze enorme grijze toren staat al zo’n vijfhonderd jaar aan de rand van de Grote Markt. Voor drie euro per persoon kan de Martinitoren beklommen worden. Dit levert een prachtig uitzicht over de stad op.

Winkelen

Groningen is een ideale stad voor winkelliefhebbers. Je hebt hier kledingwinkels, drogisterijen, woonwinkels, maar ook bijzondere kleine winkeltjes. Niet voor niks is Groningen ooit gekozen tot Beste Binnenstad. Bijna alle winkels zijn gevestigd rondom de Grote Markt, daarom is dit een goede plek om te beginnen met winkelen. Ook vanaf het Centraal Station is het winkelgebied makkelijk te voet of per bus bereikbaar.

Uitgaan

Zoals elke studentenstad heeft ook Groningen een bruisend nachtleven. Er zijn vele cafés gevestigd in deze stad, onder andere rondom de Grote Markt en de Vismarkt. Vooral op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht is het hier druk. Omdat de stad geen verplichte sluitingstijden heeft, kun je tot vroeg in de ochtend feesten.

Groninger Museum

Het Groninger Museum is het bekendste museum van Groningen en ligt direct tegenover het station. Alleen de buitenkant van het gebouw is al bijzonder. Dit aparte bouwwerk ligt midden in het water en heeft een unieke vorm. De collectie van het museum wisselt een aantal keer per jaar, er zijn vaak leuke tentoonstellingen te bewonderen.

www.toerisme-groningen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in