Wanneer het mooi weer is, dan is het leuk om een dagje lekker te gaan picknicken. Zodra de zon tevoorschijn komt, stromen de parken vol met mensen die willen genieten van het buitenleven en heerlijk eten. Met deze tips kun je zo op pad en genieten van alle lekkere dingen in de picknickmand.  

Wat neem je mee?

Wanneer je gaat picknicken, dan neem je meestal een picknickmand mee. In deze picknickmand zit in ieder geval een picknickkleed. Er zijn speciale kleden te koop met een waterdichte onderkant, waardoor ze ook op nat gras gebruikt kunnen worden. Behalve een kleed is het ook handig om borden, bekers en bestek mee te nemen.

Je kunt zelf beslissen wat voor eten je mee neemt. De inhoud van de mand is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen smaak. Het is handig om van tevoren de broodjes te smeren. Dit scheelt een hoop gedoe. Ook wanneer je fruit mee neemt, dan is het handig om het van tevoren te snijden.

Bij picknicken horen natuurlijk zowel warme als koude dingen. Wanneer je thee mee neemt, dan moet dit natuurlijk warm blijven. Hiervoor kun je een thermoskan gebruiken. Een koeltas is handig voor frisdranken, fruit, chocola, kaas en andere etenswaren die niet goed tegen de hete zon kunnen.

Waar?

Wanneer je je picknickmand hebt gepakt, is het natuurlijk handig om te weten waar je heen gaat. In principe kun je overal heen. In Nederland zijn honderden picknickplekken te vinden. Je kunt je kleedje in het park neerleggen, langs het water of in een bos. Maar wanneer je een extra bijzondere picknickplek wilt, dan kun je er een kiezen uit de top tien, samengesteld door Staatsbosbeheer:

  1. Schoorlse Duinen, Schoorl – Noord Holland: hoogste duin 
  2. Schoorlse Duinen, Schoorl – Noord Holland: speelkuil
  3. De Pelen, Ospel – Limburg: picknickweide bezoekerscentrum
  4. Veluwe-Noord, Nunspeet – Gelderland: Zandenbos
  5. Drents-Friese Wold, Appelscha – Friesland: speelweide en speelbos
  6. Drents-Friese Wold, Appelscha – Friesland: familiepad 
  7. Hondsrug, Drouwen – Drenthe: boomkroonpad
  8. Groene Hart, Bodegraven – Zuid Holland: fort Wierickerschans
  9. Oostvaardersplassen, Lelystad – Flevoland: bezoekerscentrum
  10. De Balij, Zoetermeer – Zuid Holland: speelbos

Gevulde picknickmand

Wanneer je helemaal luxe wilt gaan picknicken, dan kun je ook een picknickmand bestellen op diverse locaties. Je krijgt dan een kant-en-klare picknickmand mee met een kleed, bestek en heerlijke hartige en zoete gerechten. Het kost wel wat meer dan wanneer je het zelf maakt, maar dan heb je wel een hele luxe picknick. Soms zit er zelfs een fles wijn of champagne bij. De prijzen van een gevulde picknickmand zijn geheel afhankelijk van de locatie en de inhoud van de mand, ze variëren van vijftien tot dertig euro per persoon.

www.staatsbosbeheer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in