Corfu, een prachtig eiland dat bekend staat als het bloemeneiland en behoord tot Griekenland. Corfu-stad (Kerkyra) is een oude Romeinse stad met mooie Romeinse gebouwen. Ook plaatsen als Gouvia en Paleokastritsa zijn ontzettend mooi. Vanaf de Pantokrator (900 meter) heb je een schitterend uitzicht over het eiland en het Griekse eten is ronduit smaakvol te noemen. De mensen zijn gastvrij en het weer is uitstekend, wat wil je nog meer? Zon, zee en strand, alles is aanwezig voor een schitterende vakantie op dit mooie eiland.

Aankomst op Corfu

Vanaf Schiphol is het een uurtje of drie vliegen naar het schitterende eiland Corfu. Als je landt in Kerkyra, oftewel Corfu-stad, ruik je als het ware de bloemen al die in grote getallen aanwezig zijn op het eiland. Corfu-stad is een oude Romeinse stad met vele kleine straatjes waar je uitermate goed kunt winkelen. Er zijn veel Italianen aanwezig wat je nog meer het gevoel geeft dat je in een Italiaanse stad loopt. De boulevard en het park in het centrum van de stad zijn een ontmoetingsplaats voor de inwoners hier en ook kun je er genieten op één van de verschillende terrassen.

Het oude fort

Een plek die je zeker niet mag missen is het oude fort van Corfu-stad. Dit immense bouwwerk diende vroeger als verdedigingswerk voor de oude stad. De klim naar boven is een lange en vooral door het warme weer is dit een behoorlijke inspanning maar eenmaal boven maakt het uitzicht alles meteen goed. Je krijgt een goed beeld over de grootte van de stad en wat ook erg opvalt is dat het eiland zo enorm groen is. Al met al een prachtige plek voor een panoramafoto.

Oost of West

Als strandliefhebber is het reuze belangrijk welke kant van het eiland je kiest, het is namelijk zo dat de oostkust alleen kiezelstranden heeft en de westkust alleen maar zandstranden. De oostkust beschikt over een enkele zandstrook maar die moet je met een vergrootglas zoeken. Een plaats als Gouvia, aan de oostkust, is weliswaar een schitterend stadje maar wanneer je een strandliefhebber bent kun je beter de westkust op zoeken.

Aan te raden is, als je toch voor een plaats als Gouvia gaat, een scooter te huren. Dit is redelijk betaalbaar en de benzine is stukken goedkoper dan bij ons in Nederland. Voor zo'n 75 euro rijd je een week lang op een prima onderhouden scooter. Mocht je pech hebben met de scooter kun je bellen naar de verhuurder die vervolgens langs komt met een nieuwe scooter.

Bezoek vooral dorpjes als Paleokastritsa aan de westkust en vergeet ook het noorden van het eiland niet. De meest prachtige stranden zijn hier te vinden net als de vele schitterende rotspartijen. Bezoek ook vooral de Pantokrator, want als je op zoek bent naar een mooi uitzicht, is deze ruim 900 meter hoge berg uitermate geschikt. Het hele eiland is vanaf dit punt te zien net als de kust van Albanië en Griekenland.

Kavos

Een plek die je absoluut mag overslaan is Kavos. Dit stadje ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland en dat is maar goed ook, want het is berucht vanwege de grote groepen Britten die er de zomermaanden vertoeven. Het stadje op zich is ook meer Engels te noemen dan Grieks, want enige Griekse invloeden zie je er gewoon niet. De jeugd loopt overdag vaak dronken over straat en hoe het er 's avonds aan toe gaat wil je niet weten. Ook is het strand erg vies, het stinkt er en en het ziet er dan ook zeker niet uitnodigend uit.

Aqualand

In het midden van het eiland bevind zich een reusachtig waterpretpark. Aqualand is weliswaar duur te noemen met een entree van 25 euro maar, toch is het zeker de moeite waard. De vele, sommige erg stijle glijbanen, zijn enorm leuk en goed voor een dagvullend programma. Ook is hierbij aan de kleintjes gedacht. Er zijn namelijk meerdere speeltoestellen voor ze te vinden net als kindvriendelijke baden met de daarbij behorende glijbanen.

Corfu, een goede keus

Uiteindelijk kun je zeggen dat het op Corfu goed vertoeven is, er is enorm veel te doen en te zien en je komt de meest schitterende baaien, kliffen en kusten tegen. De mensen zijn ontzettend gastvrij en het eten wat geserveerd wordt is, naast betaalbaar te zijn, ook enorm lekker. Mede doordat het weer er prima is en de zee temperatuur lekker genoemd kan worden, is deze bestemming een uitermate geschikte voor zowel jong als oud.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in