De Costa Blanca, oftewel "witte kust" in Spanje heeft een kustlijn van 200 kilometer en heeft tal van plaatsen die de moeite van het bezichtigen waard zijn.

De Costa Blanca, ook wel witte kust genoemd vanwege de vele witte bloesems die er vroeger stonden dankzij een uitgebreide amandelteelt- ligt in het zuidoosten van Spanje en heeft een kustlijn van 200 kilometer bestaande uit schitterende zandstranden.

De regio heeft een aangenaam subtropisch klimaat met een jaargemiddelde van 18 graden.

 

Alicante is een toeristische badplaats met een haven en een mooie baai die voor beschutting en aangename temperaturen zorgt. Zowel qua winkels als qua wandeltochten is het hier ideaal. Zo is er de Esplanade de Espana, de boulevard aan de zee, waar u gezellig kan rond kuieren en de gezellige winkeltjes kan bezoeken. Op de heuvel vindt de restanten van de Castillo de Santa Barbara en een museum. Uiteraard zijn de uitzichten daarboven ook adembenemend. Ook herbergt deze stad de kathedraal, het stadhuis en het Museum voor schone kunsten.

Benidorm was oorspronkelijk een vissersdorpje in een beschutte baai. Nadien is het veranderd in een ware toeristenbadplaats met massa’s hotels, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Er zijn veel lederwinkels in Benidorm en ook op vlak van tassen en schoenen is er een ruime keuze. Het strand is hier de meest bezochte plaats en buiten Benidorm vind je het attractiepark Terra Mitica. Ook het Terra Natura natuurpark is een bezoekje waard. Dit vrij nieuwe park is een thuis voor meer dan 200 diersoorten en verschillende continenten zijn er als thema ondergebracht.

Elche in het zuiden van Alicante is een mooie oude stad gekend om de plantentuin vol tropische bomen en planten waar men ook met een bootje kan varen. En de 250.000 palmbomen in de Huerto del Cura zijn zeker een bezoekje waard.

Guadelest, ten noorden van Benidorm is een toeristisch en historisch dorpje op een rots en huisvest menig musea, winkels en mooie stranden. Het Safaripark Aitana is een mooie rustgevende trekpleister op deze plaats.

Murcia ligt meer landinwaarts en heeft een prachtige barokke kathedraal en een museum alsook een hoge toren voor panoramische uitzichten. Het herbergt ook de Iglesias de Jesus waar de acht pasos, de beelden die het leven en lijden van Christus voorstellen, staan.

Valencia  is ook een dagtrip waard. De kathedraal, de paleizen, kerken, musea en botanische tuin zijn hier belangrijke bezienswaardigheden en voor liefhebbers van shoppen is het een paradijs. Als derde grootste stad van het land bevat het vele winkelcentra en vooral de modernere chique winkels zijn er bekend.

Calpe wordt gekenmerkt door de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach, die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is. De rots maakt deel uit van een klein vogelreservaat. Verder vindt men er talrijke appartementsgebouwen op de wandelboulevard, als ook cafés, restaurants en discobars. De omliggende heuvels werden volgebouwd met villa's. Het oude centrum is nog steeds intact en bevat nog sporen van de Moorse overheersing. Vlak bij het centrum ligt de vissershaven.

Moraira is van oorsprong een vissersdorpje en ligt tussen Calpe en Denia. In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira wel haar eigen karakter weten te behouden. Hier vindt men geen gigantische hotels of andere hoogbouw. Je zou verwachten dat het plaatsje hierdoor doods zou zijn, maar het tegendeel is waar. In de bebouwde kom van Moraira heereen gezellige drukte. De haven van Moraira herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten. In de haven bevindt zich nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door toeristen uit de hele omgeving.

Denia heeft als grote trekpleister het kasteel dat boven de plaats uitkomt en daarom ook een mooi uitzicht over Denia en de jachthaven biedt. Het kasteel is gebouwd omstreeks de 11e/12e eeuw na Christus en in de nabije omgeving zijn ook nog oudere resten te vinden uit de Romeinse tijd. Tijdens een bezoek aan het kasteel kun je ook het Archeologisch museum bezoeken dat zich op het terrein van het kasteel bevindt. Ook leuk zijn de oude straatjes ten westen en oosten van het kasteel. Schattige huisjes in allerlei kleuren die veelal in uitstekende staat van onderhoud en een lust voor het oog zijn. Wie van strand houdt is in Denia opde juiste plaats. Zowel ten westen als ten oosten van de haven liggen meerdere stranden die vaak lang en breed zijn. Voldoende keuze voor zon- en strandliefhebbers. Langs de kust van het oostelijk gelegen strand Playa Punta Negra kun je ook uitstekend terecht om te snorkelen of te duiken.

Casacostablanca.nl, Moraira-informatie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in