Griekenland heeft ongeveer 6.000 eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn. Ieder jaar trekken deze eilanden grote hoeveelheden toeristen. Op de eilanden kan men genieten van  zon, zee, strand en de prachtige natuur. De bekendste eilanden zijn waarschijnlijk Kreta, Kos, Rhodos en Corfu. Maar ook Lesbos en Zakynthos zijn zeker de moeite waard.

Kreta

Kreta is het grootste en meest bekende Griekse eiland. De badplaats Chersonissos is vooral geliefd bij de Nederlandse jongeren, maar Kreta is ook zeer geschikt voor ouderen, gezinnen en stelletjes. Bij Kreta denken mensen vaak aan massatoerisme, maar omdat het eiland zo groot is, zijn er genoeg rustige plekken te vinden waar men kan genieten van de prachtige natuur. Op Kreta zijn verschillende kloven. De Samaria Kloof is hiervan de meest bekende. Door deze kloof kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden.

Kos

Kos is een stuk kleiner dan Kreta. Ook Kos wordt veel door jongeren bezocht vanwege het bruisende nachtleven. Omdat het eiland redelijk vlak is kan er gemakkelijk gefietst worden. Op Kos zijn natuurlijke warmwaterbronnen te vinden. Deze thermen zijn waarschijnlijk ontstaan door de vulkaan op het buureiland Nisyros. Vanuit Kos gaan er iedere dag boottochten naar de Turkse plaats Bodrum.

Rhodos

Rhodos maakt deel uit van de Dodekanesos eilanden. Op het eiland Rhodos is een vlindervallei te vinden waar in juni, juli en augustus prachtige vlinders te bewonderen zijn. Ook zijn er verspreid over het eiland verschillende overblijfselen te zien van vroegere steden.

Corfu

Corfu staat bekend om de prachtige stranden en natuur. Het is een groen eiland. Ook is Corfu geschikt voor jongeren. Op het eiland zijn verschillende bezienswaardigheden. Zo is er het muizeneiland dat bezocht kan worden en de watervallen aan de noordkant van het eiland zijn ook een bezoekje waard.

Lesbos

Vanaf Lesbos kun je de kust van Turkije zien. Lesbos staat vooral bekend om het versteende woud, een 15 miljoen jaar oud bos dat door een vulkaanuitbarsting versteend is. Ook op Lesbos zijn warmwaterbronnen en grote natuurgebieden te vinden. Verder staat Lesbos bekend om de hoge kwaliteit van de olijfolie.

Zakynthos

Zakynthos is een prachtig eiland dat bekend staat om de Caretta caretta schildpad die hier haar eieren legt. 's Ochtends vroeg kunnen deze schildpadden op het strand bewonderd worden, ze zijn echter wel beschermd. Ook is het scheepswrak bekend, waar verschillende boottrips heen gaan. De stad Laganas staat bekend om het bruisende nachtleven en trekt vooral veel Engelse jongeren aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in