Het verkopen van een tweedehands auto kan op verschillende manieren. Zo kan je de auto inruilen voor een ander exemplaar bij bijvoorbeeld een BOVAG Autobedrijf of je kan deze zelf verkopen. Het is per persoon afhankelijk wat voor jou het prettigste is. We zetten hieronder de voor- en nadelen van het auto verkopen als particulier op een rijtje.

Voordelen auto verkopen particulier

  • Je hebt zelf de controle over het verkoopproces. Wil je niet alles zelf hoeven regelen? Meld dan je auto aan bij een verkoopservice. Na het aanmelden van de auto ontvang je een bod waarmee je akkoord kunt gaan. Het is aan jou of je dit bod wilt accepteren. Zo houd je zelf de controle maar wordt het hele proces rondom de verkoop uit handen genomen.
  • Wil je alle controle zelf behouden? Dan kan je via een verkoopplatform je auto zelf verkopen. Houd er rekening mee dat je dan het hele proces zelf dient te regelen: van het aanmelden van de auto met de juiste specificaties en foto’s tot het overschrijven van de auto naar de kopende partij.

Nadelen auto verkopen particulier

  • Een nadeel aan het zelf verkopen van je auto is dat het veel tijd kan kosten. Dit kan je deels uit handen geven door de auto aan te melden bij een verkoopservice. Dat scheelt je veel tijd en alles rondom de verkoop wordt voor je uit handen genomen.
  • Als je de auto inruilt bij een autobedrijf kan het zijn dat je een hogere prijs ontvangt omdat er een aanschaf tegenover staat. Dit is echter niet altijd het geval. Dus zoek van tevoren uit wat de dagwaarde is van jouw auto zodat je een inschatting kan maken hoeveel je voor de auto terug kunt krijgen.

Het belangrijkste bij het verkopen van je auto is dat je bepaalt wat voor jou het beste werkt. Heb je weinig verstand van auto’s of weinig tijd om je erin te verdiepen dan is het aanmelden bij een verkoopservice misschien wel het beste om te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in