Als je op reis gaat met jonge kinderen zal je je altijd wat aan moeten passen. Reizen is nou eenmaal gemakkelijker zonder kinderen, maar met kinderen is het zeker niet onmogelijk om mooie reizen te maken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in eigen land op vakantie te gaan. Daar is helemaal niets mis mee, ons kleine kikkerlandje heeft veel moois te bieden. Maar als je graag toch wat verder weg op reis wil met een baby of jonge kinderen volgen hieronder enkele tips die je toe kunt passen om de reis voor jou, je partner en je kids wat gemakkelijker en aangenamer te maken.

Pas je tempo aan
Het belangrijkste is om je tempo aan te passen naar een tempo dat je kinderen goed aankunnen. Dit geldt zowel voor het hele reisschema als voor je dagindeling. Deed je eerst meerdere bezienswaardigheden op één dag? Beperk dit dan tot een enkele bezienswaardigheid en zorg dat je de rest van de dag tijd hebt om iets leuks te doen voor de kinderen, zoals naar het zwembad, het strand of de speeltuin gaan. Las ook af en toe een rustdag in om bij te komen en voeg elementen toe aan je reis waar je kinderen steeds naar uit kunnen kijken, zoals een dagje pretpark.

Let op de voorzieningen ter plaatse
Lees je vooraf goed in en let erop of je bestemming of het land van bestemming kindvriendelijk is. Je kunt vooraf bekijken of je een accommodatie hebt waar genoeg te beleven is voor de kinderen. Een eigen keuken is altijd handig en erg fijn met jonge kinderen. Check ook vooraf of er kinderbedjes en dat soort spullen aanwezig zijn, dat kan een hoop gesjouw schelen. Ook is het verstandig vooraf te bekijken welke tussenstops je eventueel kunt maken om een langere reis wat minder saai te maken voor de kinderen, zoals een stop bij een speeltuin of een dierenpark.

Luister naar je kinderen
De mening van je kinderen is belangrijk. Als zij het immers niet naar hun zin hebben, kun je zelf ook een stuk minder van je reis of vakantie genieten. Luister daarom naar wat zij aangeven en stel jezelf flexibel op. Pas je plannen of schema waar nodig aan als de kinderen behoefte hebben aan een dagje extra rust of graag een bepaalde activiteit willen doen. Overleg met het hele gezin over de activiteiten en wat er op de planning staat. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden te vinden die ook erg leuk zijn voor kinderen en waar zij van onder de indruk zullen zijn. Door ze inspraak te geven in de planning krijgen ze het gevoeld gehoord te worden en mee te mogen beslissen.

Vergeet niet te genieten
Vergeet vooral niet te genieten van die mooie reis met je gezin! Laat alles los en ga mee in de flow en het ritme van je kinderen en dan zal je zien dat er heel veel mogelijk is. Een verre reis met een gezin vergt misschien iets meer voorbereiding en aanpassingsvermogen dan zonder kinderen, maar je krijgt er ook ontzettend veel voor terug. Want hoe mooi is het om de wereld te ontdekken met je eigen gezinnetje?

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in