Voor een duikvakantie de Rode Zee in Egypte uitermate geschikt, omdat je vanuit Hurghada toegang krijgt tot de mooiste duiklocaties ter wereld. Zon, zee, strand, alles is aanwezig voor een schitterende vakantie. De hotels zijn goed, de mensen aardig en het is bovendien betaalbaar. In Hurghada kun je leuk winkelen en zijn er diverse excursies te doen zoals een jeepsafari door de woestijn. Het weer is het gehele jaar door heerlijk en is de temperatuur van de zee is altijd warm te noemen, zelfs in de wintermaanden.

Hurghada, Egypte

Voor een zonvakantie gaan velen van ons richting de Costa's in Spanje of andere Mediterraanse bestemmingen. Voor een betaalbare zonvakantie is ook Egypte zeer geschikt. Een van de bekendste badplaatsen daar is Hurghada. Het ligt aan de Rode Zee die geldt als een van de mooiste duiklocaties ter wereld, nergens is het water schoner en de vissen bevatten vaak de mooiste kleuren.

De hotels in Hurghada zijn groots opgezet wat betekent dat er altijd personeel in overvloed is en ook wat faciliteiten betreft zal er weinig ontbreken. Zo zijn er vaak fitnesscentra en is er de mogelijkheid tot het huren van jetski's en dergelijke. Ook in de stad zelf is genoeg te doen. In Hurghada kun je prima winkelen en ook zijn er vele restaurantjes te vinden die overigens veelal in prima staat zijn, daarnaast zijn ook de fastfoodketens in grote mate aanwezig. Er zijn in de Egyptische keuken vooral Italiaanse en Griekse invloeden te vinden. Ook is vis ruim vertegenwoordigd in Hurghada.

Het strand

Op de diverse zandstranden in Hurghada is het goed toeven. Naast het schitterende weer in Egypte is ook de watertemperatuur hoog want die komt praktisch niet onder de 23 graden Celsius, zelfs in de wintermaanden niet. Veel last van muggen zul je er niet hebben en ook zijn de wespen niet in grote getallen aanwezig, dit maakt de vakantie een stukje prettiger. De huur van ligbedden en een parasol zouden weleens duur kunnen uitvallen. Ook al behoren de verschillende stranden vaak bij bepaalde hotels, je zult hier en daar toch bij moeten betalen voor zonnebedden en parasols.

Duiken of snorkelen

Voor het snorkelen heb je weinig nodig en is dit direct aan het strand te doen. Voor het duiken daarentegen zul je toch met een al dan niet georganiseerde bootreis naar verderop gelegen gebied moeten gaan. Vaak wordt er vanuit het hotel een dergelijke mogelijkheid aangeboden. Een aanrader is de tocht naar het eilandje genaamd Paradise Island voor de kust van Hurghada waar je heerlijk kunt snorkelen of duiken. Je ziet de mooiste vissen, koraal en ook kun je op een bepaalde plek zelfs onder het koraal door zwemmen alvorens je gebruikmaakt van de diverse faciliteiten op het eiland. De bootreis duurt ongeveer drie kwartier maar is zeer zeker de moeite waard en dat wordt nog eens bevestigd bij de terugtocht wanneer je de zon ziet zakken achter de horizon.

De jeepsafari

Een jeepsafari, welke start in Hurghada, is een excursie waarbij je met een jeep door de woestijn trekt. In een groep met meerdere jeeps kom je onder andere door bergachtig terrein en langs bedoeïenen stammen. Hierbij krijg je een indrukwekkende kijk op het leven in zo'n stam. De zonsondergang aan het eind van de dag bekroont deze schitterende excursie. Leuk is nog te vermelden dat je in veel gevallen een dvd kunt krijgen met beelden van deze tocht.

Conclusie

Voor een duikvakantie die naast betaalbaar te zijn ook nog eens te boek staat als de mooiste duiklocatie ter wereld, is Hurghada de ideale bestemming voor jong en oud. Het is relatief dichtbij en de faciliteiten zijn er uitstekend. Naast de duikmogelijkheden zijn er ook vele excursies te ondernemen zoals een jeepsafari door de woestijn of een bezoek aan Luxor of Caïro met hun tempels en pyramides.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in