Bent u ook op zoek naar een goedkope zonvakantie, lees dan dit artikel, wij hadden niet verwacht dat zo’n voordelige vakantie zo goed kon zijn.

""Goedkope zonvakantie
Je wordt op internet doodgegooid met aanbiedingen voor goedkope zonvakanties. De ene vakantie nog mooier en goedkoper als de andere.

Vorig jaar hebben wij de proef op de som genomen. We namen ons voor om er een paar avonden tijd voor te nemen en de allerbeste en goedkoopste zonvakantie te zoeken. We hadden vooraf we een aantal wensen opgeschreven. De twee belangrijkste wensen waren: We wilden een verblijf op maximaal 15 minuten lopen van het strand. We wilden een verblijf op maximaal 15 minuten lopen van een gezellig stadje.

Goedkoop appartement FethiyeTurkije

Na 2 avonden rondklikken op internet vonden we uiteindelijk een heel goedkoop appartement in Fethiye voor 165 euro per week en een spotgoedkope aanbieding van Onur Air naar Dalaman, twee volwassenen en twee kinderen voor maar 365 euro.

 Ons appartement was op de derde verdieping en had een fantastisch uitzicht vanuit de woonkamer, het balkon en het dakterras over de middellandse zee en omringende bergen. De gezellige boulevard en het stadscentrum lagen op ongeveer 100 meter afstand . We liepen in ongeveer een kwartier naar één van de rustige stranden aan de baai direct naast het stadje. We hadden alle dagen lekker warm weer met altijd een heerlijke koele bries.

""In het stadje ontmoeten we al gauw een paar leuke stellen met kinderen. Daar trokken we af en toe gezellig mee op. Gelukkig wordt Fethiye nog niet overspoeld door toeristen, de bewoners zijn daarom ook nog zeer vriendelijk en gastvrij. Er zijn wel heel veel goedkope restaurantjes, leuke winkeltjes en uitgaansmogelijkheden, allemaal op loopafstand. We liepen ’s avonds een stukje landinwaarts waar je nog voor 45 euro met zijn vieren uitgebreid kan eten en drinken. Na het eten liepen we naar de  grote baai waar we konden genieten van het uitzicht over het water en de prachtige bergen.

Aquapark in Ovacik

We zijn een paar keer naar het aquapark in Ovacik (naast Hisaronu) geweest waar de kinderen zich fantastisch konden vermaken op de gigantische glijbanen. We zijn ook twee keer naar het wereldberoemde Ölüdeniz-strand  geweest. Dit was 15 minuten rijden met de dolmus (goedkope lokale stadsbus).

Saklikent kloof

We zijn ook een dagje met een excursie naar Saklikent kloof geweest, een ""doorwaadbare rivier in een 100 meter diepe uitgesleten kloof geweest. Op de weg erheen werden we in elk dorpje opgewacht door kinderen die ons schaterend nat spoten.  In de kloof zijn we met een gezellig groepje onder begeleiding van een gids een paar kilometer de kloof in gelopen en geklauterd. Dit vonden de kinderen ook geweldig. Na afloop konden we daar lekker eten en drinken op de Turkse loungebanken die boven het water zijn gebouwd.

Op de terugweg gooiden we iedereen die we tegenkwamen nat met onze meegebrachte waterflessen. Alle taxi chauffeurs en mensen doen daar aan mee, heerlijk in die warmte. Onderweg stopten we langs de rivier. We gingen zwemmen, zei de chauffeur. Maar al gauw bleek dat er een modderbank was waar we een moddergevecht gingen houden. ""Geweldig, iedereen, jong en oud deed mee. We zagen eruit als Papoea’s, geweldig. Na het gevecht even schoonspoelen in de rivier en weer verder met het busje.

Al met al was het een fantastische goedkope vakantie. De turken zijn echt hele spontane leuke mensen. Onze kinderen willen dit jaar zeker weer naar Turkije.

Bedankt voor het lezen van mijn artikel:

Graag lees ik je reactie, positief of negatief, ik waardeer elke reactie want daar leer ik zelf weer van. Vind je mijn artikel het lezen waard, stuur de link dan a.u.b. door naar je contacten. Ik wens je veel plezier met het lezen van mijn andere artikelen.

"" M.vr.gr. Dik Laan

© Dik Laan 2011 (voor ieder gebruik van de tekst van dit artikel is toestemming nodig.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in