Ben je op zoek naar een leuk dagje uit? Madurodam is een mooi miniatuurpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Madurodam.

""Madurodam is één van de populairste miniatuurparken van Nederland. Er is van alles te doen voor jong en oud dus je kunt er met heel je gezin naar toe. De entreeprijs is echter hoog dus zoekt iedereen naar korting op de Madurodam kaartjes. Hier maken veel bedrijven gebruik van, daarom zijn er veel bedrijven die klanten proberen te lokken met gratis Madurodam kaarten of hoge korting op Madurodam kaarten.

Er zijn regelmatig bedrijven die een actie hebben.

Gratis naar Madurodam

Voorbeeld: Voor 1.450 Air Miles gratis toegang Madurdam. Madurodam is de kleinste stad van Nederland. Grachten, sfeervolle geveltjes en andere typisch Nederlandse ""taferelen zorgen voor een feest van herkenning. Alles waar Nederland beroemd om is, is op schaal 1:25 tot in het kleinste detail nagebouwd. Madurodam: heel Holland in één stad! Madurodam, is het hele jaar geopend. Kinderen tot 2 jaar hebben gratis toegang.

Korting Madurodam

Ben je WNF-Bamboekid of WNF-Ranger, dan krijgen jij en maximaal vier andere personen 25% korting op jullie entreekaartje voor Madurodam. Wordt dus ook DIERENBESCHERMER ? Meld je ""aan bij één van deze clubs en doe mee! Hartstikke goed als ook JIJ in actie komt voor dieren! 

Op Wikipedia kun je lezen hoe Madurodam is ontstaan.

Wat is er allemaal te zien in Madurodam?:
Miniatuur luchthaven Schiphol:
Het in 2003 vernieuwde complex van de Luchthaven Schiphol is het omvangrijkste model en ligt in het middelpunt van Madurodam. Het omvat onder andere: Luchthavengebouw met Schiphol Plaza, ""pieren, verkeerstorens, platform met vele vliegtuigen van diverse luchtvaartmaatschappijen, Zuidtangent, monorail en parkeerterreinen. Langs de luchthaven ligt een autosnelweg met rijdende auto’s en vrachtwagens.

Miniatuur spoorbanen:

De modelspoorbaan van Madurodam is met een lengte van circa vier kilometer de grootste modelbaan in Nederland. In het spoorwegnet liggen vier stations en negen bruggen. In de werkplaats ligt een opstelterrein met acht sporen. De baan is verdeeld in 33 blokken. Hierop kunnen twaalf treinen tegelijkertijd rijden. Madurodam heeft er ook een nieuwe spoorlijn bij: een miniatuurversie van de HSL-Zuid. Onderdeel van de nieuwe lijn is een 20 meter lang model van de Brug Hollandsch Diep. Alle treinen zijn in Madurodam met de hand gemaakt van messing en ""polyester.

Lijst van belangrijkste gebouwen en objecten

Miniatuur Amsterdam:

Binnenstad met Dam, Jordaan en grachten; Paleis op de Dam, Nationaal Monument, Nieuwe Kerk, Magna Plaza, Westerkerk, Rijksmuseum, Munttoren, Concertgebouw, Theater Carré, Portugese Synagoge, Anne Frank Huis, Magere Brug, Schreierstoren, Nederlands Scheepvaartmuseum met VOC-schip Amsterdam, Museum Het Schip, hoofdkantoor van de ""voormalige NMB-bank (Amsterdamse Poort), Trippenhuis (KNAW).

Miniatuur Rotterdam:

Havengebied met De Hef en Erasmusbrug, Euromast, Bibliotheek Rotterdam (voorheen Gemeentebibliotheek), Holland-Amerika Lijn, Kantoorgebouwen, Diergaarde Blijdorp, Maeslantkering. Schepen: 'Rotterdam', Spido 'Abel Tasman', containerschip, veerboten, HSS-hogesnelheidsferry Stena Discovery, tanker, zeilschip 'de Eendracht'.

Den Haag:
""Binnenhof, Mauritshuis, Koninklijke Schouwburg, Paleis Huis ten Bosch, Vredespaleis, Circustheater, Hotel Des Indes, Huys Clingendael, Johan de Witthuis, Hoge Raad en Antillenhuis.

Miniatuur Utrecht:

Binnenstad met Oudegracht, Domtoren, stadskasteel Oudaen en Stadhuis; Rietveld-Schröderhuis, toekomstig station Utrecht Centraal, archeologische vondst van Romeins schip.

""Miniatuur Nederland diversen:
Assen: het Beeld van Bartje, Alkmaar: Waag en Kaasmarkt, Distriubutiecentrum DHL , Ameland: Vuurtoren, Amersfoort: Kattenbroek en muurhuizen, Bergen op Zoom: Markiezenhof, Breukelen: Kasteel Nijenrode, Broek op Langedijk: Broeker Veiling, De Bilt: radarinstallatie van het KNMI, Delft: Voldersgracht, Delflandhuis, Deventer: Brink, Eindhoven: Evoluon, Franeker: Planetarium en Kaatsveld, Gennep: Sint-Martinuskerk, Gouda: Stadhuis met Markt, Groningen: Centraal Station, Groninger Museum, Sociëteit Vindicat, Peerd van Ome Loeks, Noordelijk Scheepvaartmuseum, Goudkantoor en Ommelanderhuis, Haarlem: Frans Halsmuseum, 's-Heer Arendskerke: Boerderij ""Arendshoeve, Helmond: Kubuswoningen, 's-Hertogenbosch: Sint-Janskathedraal en Koning Willem I Kazerne, Hilversum: Stadhuis, Voormalige AVRO-studio, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de Sesamstraat Studio, Hillegom: Bloembollenvelden, Kaatsheuvel: Efteling Langnek en Holle Bolle Gijs, Leiden: Academiegebouw aan het Rapenburg met enkele naastgelegen panden en Molen de Valk, Maasdijk: Hervormde Kerk, Markelo: Radio- en televisiezendmast, Middelburg: Kuiperspoort, Muiden: Muiderslot, Nijmegen: Valkhof, Provincie Groningen: Olie- en aardgasproductieplatform, Roermond: Stadhuis en muziekkiosk., Sneek: Waterpoort, Ter Apel: Klooster Ter Apel, Tilburg: Nederlands Textielmuseum, Texel: ""Reddingbotenstation KNRM, Veerboot 'MS Dokter Wagemaker', Valkenburg: Station Valkenburg, Veghel: Chocoladefabriek, Venlo: Postkantoor, Vlaardingen: Visbank, Veerponten, Wageningen: Hotel De Wereld, Wassenaar: Tikibad Duinrell, Zierikzee: Het Gravensteen, Tempeliershuis De Haene met winkel, Zoetermeer: Watertoren en moderne woningen, Bouwhuis, Zwolle: Sassenpoort

Miniaturen Diverse:
Kastelen: Muiderslot, Nijenrode, Huis te Warmond, Drakensteyn, Jachthuis Sint-Hubertus, ""Stationsgebouwen: Groningen, Enkhuizen, Rotterdam Blaak, Valkenburg en toekomstige station Utrecht Centraal. Grote bruggen: Erasmusbrug, Van Brienenoordbrug, De Hef, Moerdijkbrug, Spoorbrug Dordrecht. Boerderijen: Westfriese Stolp, Friese Kop-hals-romp, Brabantse boerderij, Zuid-Hollandse boerderij, Zuid-Limburgse boerderij. Molens: Poldermolens Leidschendam, Wipmolen, Korenmolen, Paltrokmolen, Watermolen, Windturbinepark

Miniatuur Bomen:
Madurodam is ook een arboretum. In dit arboretum zijn bomen in miniatuur te zien die in het echt ""metershoog worden. Het betreft levende bomen van gangbare boomsoorten die door intensief snoeien klein blijven, maar wel een natuurlijke vorm hebben. Sommige bomen staan er al sinds de opening en hebben inmiddels een leeftijd van meer dan een halve eeuw bereikt. (bron: wikipedia.nl)

Review van Linda:
Leerzaam en Leuk voor Kinderen en Volwassene, mijn dochtertje wil er minimaal 1 x per jaar naar toe, je ziet steeds weer nieuwe dingen en het park wordt goed bijgehouden met matriaal en ""vernieuwing , wanneer je ook komt het is er altijd netjes en schoon (óók de Toiletten), vooral een aanrader als gezinsuitje !! (BRON: attractieparkreviews.nl)

Adres:  George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag, 070-4162400.

 

Openbaar vervoer naar Madurodam:

Vanaf Den Haag Centraal Station: Tram 9 (naar Scheveningen), halte Madurodam. Bus 22, halte Madurodam.

Auto: 
Volg in Den Haag de borden richting 'Scheveningen Haven'. Daarna de borden 'Madurodam' volgen.

""Bedankt voor het lezen van mijn artikel:

Graag lees ik je reactie, positief of negatief, ik waardeer elke reactie want daar leer ik zelf weer van. Vind je mijn artikel het lezen waard, stuur de link dan a.u.b. door naar je contacten. Ik wens je veel plezier met het lezen van mijn andere artikelen.

 M.vr.gr. Dik Laan


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in