Himachal pradesh Tours is een organisatie die de enkele van de meest schilderachtige ‘hill stations’ van Noord-India onder de aandacht brengt, de traditionele leefvorm van de mensen, en daarnaast schitterende tempels en prachtige landschappen. De deelstaat Himachal Pradesh telt talrijke prachtige hill stations zoals Kullu Manali, Shiimla, Kausali, Chamba, Dharamshale, Dalhousie enzovoort. 

Deze hill stations waren ooit de zomerhoofdstad van de Britse kolonisten en zijn dus niet alleen een voorbeeld van een authentieke omgeving, maar bieden de bezoeker ook voorbeelden van ontzagwekkende victoriaanse architectuur. Daarnaast is de deelstaat een ideale bestemming voor mensen op zoek naar avontuur. In de regio vindt men enkele van de hoogste toppen van het land en er is dus volop gelegenheid om het toppunt van avontuurlijke bergsport te ervaren. Kort gezegd, een trip naar Himachal Pradesh is betoverend, opwindend en stimulerend voor de ziel. 

De hoogtepunten van Himachal Pradesh tours 

Shimla

Tijdens je Himachal tour is de stad Shimla een must. De stad, in de volksmond bekend als ‘koningin van de heuvels’ ligt in het noordwesten van de Himalaya. De streek is bedekt met het weelderig groen van naaldbomen, rodondendrons en en eiken, die het hele jaar rond voor een koele en aanganame atmosfeer zorgen. De met sneeuw bedekte bergen en smaragdgroene dalen zien er prachtig uit en vormen een ideaal decor voor de koloniale architectuur die door de toenmalige Britse kolonisten is gebouwd. De voornaamste attracties in deze streek zijn de grootste winkelstraat, de Mall, Christ Church, een van de oudste kerken in India, de Tara Devi Tempel, en nog veel meer.

Manali

Het wonderlijke stadje Manali, gelegen in het ongerepte dal van de Beas-rivier, is een prachtig ‘hill station’. De met sneeuw bedekte bergen zijn een grote attractie en maken een betoverende indruk.  Dit deel van Himachal Pradesh wordt beschouwd als locatie van cultureel erfgoed, want de Saptarashi (zeven vereerde wijzen) zouden er gewoond hebben. Een bezoek aan Manali moet zeker in het reisprogramma zijn opgenomen, vanwege de prachtige uitzichten en ontzagwekkende bezienswaardigheden zoals de ruïnes van fort Naggar, het heiligdom van de plaatselijke godheid, de Hidimba Devi Tempel, de schitterende Rahla-watervallen en het befaamde sneeuwgebied Solang Valley.

Skiën en schaatsen in de Rohtang-pas

Voor liefhebbers van avontuurlijke sporten is de Rohtang-pas een ideale bestemming. Deze pas, gelegen in de hoge bergen aan de oostelijke Pir Panjal-keten van de Himalaya, verbindt het Kullu-dal met het Lahul-dal en het Spiti-dal van Himachal Pradesh. De pas is van mei tot november open en in de streek komen vaak onvoorspelbare sneeuwbuien en blizzards voor, wat een bezoek spannender maakt. De streek geldt als een van de beste ski- en schaatsgebieden in Himachal Pradesh. Snow Point in de Rohtan-pas is een populaire bestemming, waar diverse avontuurlijke sporten kunnen worden beoefend, waaronder bergwandelen en alpinisme. De Rohtang-pas is in deze periode volledig met sneeuw bedekt, een prachtig gezicht. De ideale manier om deze streek te verkennen is op de fiets en de pas wordt dan ook jaarlijks bezocht door groepen fietsers die door dit spectaculaire landschap trekken.

Met spectaculair natuurschoon, spiritualiteit en een scheut adrenaline heeft Himachal Tours iedereen iets te bieden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in