Veel mensen vinden het eng om te vliegen, terwijl dit toch echt een van de meest veilige manieren is om te reizen. De kans op een fataal ongeluk is slechts 1 op 1,6 miljoen. Zelfs op de tien gevaarlijkste landingsbanen ter wereld gebeurt vrijwel nooit een ongeluk. Een landing op een van deze banen is meestal wel spectaculair om mee te maken.  

1. Kai Tak Airport, Hong Kong

In de omgeving van deze landingsbaan zijn veel wolkenkrabbers en hoge bergen. Dit zorgt ervoor dat het heel moeilijk is om te landen zonder een gebouw of een berg te raken. Een echte uitdaging dus!

2. Funchal Airport, Madeira

Op de landingsbaan op Madeira mogen alleen piloten landen die een speciale training gevolgd hebben. Aan de ene kant van de landingsbaan liggen hoge bergen, aan de andere kant de zee. Vlak voor de landing moet het vliegtuig nog een scherpe bocht naar rechts maken.

3. Gustaf lll Airport, St. Barts, Carribean

Vlak onder de vliegtuigen rijdt het verkeer de berg op en liggen mensen te zonnen. Bij de landing moet bovendien eerst over een hoge berg gevlogen worden.

4. Courchevel Airport, Frankrijk

Ook deze landingsbaan is niet geschikt voor alle piloten, je moet hier speciaal getraind voor zijn. Deze landingsbaan in Frankrijk is een van de kortste landingsbanen ter wereld.

5. Princess Juliana Airport, Sint Maarten""

Het moet een spectaculair gezicht zijn wanneer je op het Maho Beach ligt te bakken in de zon en er komt een vliegtuig over vliegen. De vliegtuigen moeten hier heel dicht boven de grond vliegen om goed te kunnen landen. Ze vliegen op slechts tien tot twintig meter boven de zonnende toeristen. Veel toeristen schrikken erg wanneer ze de vliegtuigen zien, maar toch zijn er nooit echte ongelukken gebeurd.

6. Gilgit Airport, Pakistan

Deze landingsbaan ligt in een bergachtig gebied en is bovendien heel kort. Voor Boeings is het niet mogelijk om hier te landen.

7. Khathmandu International Airport, Nepal

Dit is een van de weinige landingsbanen waar wel veel ongelukken gebeuren. Het schijnt een van de gevaarlijkste en dodelijkste landingsbanen ter wereld te zijn. Het dalen kan alleen stap voor stap gebeuren en bovendien moeten de omliggende bergen goed in de gaten gehouden worden.

8. Narsarsuaq Airport, Groenland

Aan het einde van deze landingsbaan bevindt zich een groot meer en aan de zijkanten zijn diepe kliffen te zien.

9. Saba Island Airport, Nederlandse Antillen

Dit zou de kortste commerciële landingsbaan van de wereld moeten zijn. Bovendien heeft het vliegtuig nergens uitwijkmogelijkheden. Wanneer hij niet op tijd van de baan af is, stort het vliegtuig naar beneden de zee in.

10. Lugano Airport, Zwitserland

Dit vliegveld is op een gevaarlijke plek gebouwd, midden in een vallei. Dit maakt de landing erg lastig.

http://www.xead.nl/top-10-gevaarlijkste-vliegtuig-landingsbanen-ter-wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in