De Belgische voetbalploeg Club Brugge was deze transferperiode erg bedrijvig op de transfermarkt. De Bruggelingen realiseerden tot nu toe maar even 10 inkomende transfers. Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwkomers.

Thomas Meunier

De eerste nieuwkomer is de 19-jarige Thomas Meunier, die overkomt van de derdeklasser Excelsior Virton. Meunier was de smaakmaker bij Virton en wekte daardoor de interesse van verschillende Belgische topclubs, waaronder Anderlecht en Club Brugge. Met laatstgenoemde club bereikte de aanvaller in januari een overeenkomst. Pas getekend bij Club zorgde Meunier al voor opschudding door in een interview te zeggen dat hij eigenlijk fan is van Anderlecht. Deze uitspraken schoten in het verkeerde keelgat bij de Brugse supporters. Later bleek echter dat Meunier dit nooit zou gezegd hebben. Ook Club-voorzitter Bart Verhaeghe bevestigde dit in het programma De Zevende Dag.

Fredrik Stenman

In maart 2011 realiseerden de Bruggelingen hun tweede transfer, namelijk Fredrik Stenman. De Zweed komt over van FC Groningen en tekende een contract voor 3 seizoenen. Stenman wordt gezien als de vervanger van Peter van der Heyden, die zijn contract bij Club niet verlengd zag.

Björn Vleminckx

In dezelfde maand tekende de Belgische spits Björn Vleminckx een contract voor 5 jaar bij Club. Vleminckx verliet daarmee na 2 seizoenen NEC Nijmegen. In zijn laatste seizoen bij NEC werd de aanvaller topschutter in de Nederlandse competitie, waarmee hij op een mooie manier afscheid nam van de club.

Vladan KujoviÄ?

Op 19 april haalde Club Brugge zijn vierde inkomende transfer binnen. De Servische doelman Vladan KujoviÄ? bereikte een overeenkomst voor 2 seizoenen. KujoviÄ? werd binnengehaald als de vervanger van Geert De Vlieger. Het is de bedoeling dat hij met zijn ervaring de jonge keepers Colin Coosemans en Sven D'hoest helpt om zich verder te ontwikkelen.

Victor Vázquez

In mei 2011 rondde Club al zijn vijfde transfer af. De Spaanse creatieve middenvelder Victor Vázquez tekende bij blauw-zwart een 3-jarig contract. Met Vázquez realiseerden de Bruggelingen een op het eerste gezicht prestigieuze transfer. De Spanjaard komt immers over van de B-ploeg van Barcelona. Het lukte Vázquez echter niet om door te breken tot de A-ploeg, waar hij jarenlang werd geblokkeerd door wereldtoppers als Iniesta, Xavi en Messi.

Niki Zimling

De zesde inkomende transfer was deze van de Deen Niki Zimling. Zimling werd transfervrij overgenomen van Udinese, maar het laatste jaar speelde hij op uitleenbeurt bij NEC Nijmegen, waar ook Vleminckx voetbalde. Bij NEC speelde hij 26 matchen, waarin hij 4 keer scoorde.

Michael Almebäck

Met de Zweed Michael Almebäck haalde Club zijn zevende nieuwkomer en tevens de derde Scandinavische speler binnen. Almebäck tekende op 8 juni een contract voor vier seizoenen en komt over van de Zweedse ploeg Örebro. Daar ontpopte hij zich tot één van de sterkhouders van het team en kreeg hij de bijnaam Iron Mike, omdat hij bij het verdedigen niets of niemand uit de weg gaat. Zo gaat op Youtube een filmpje rond, waarin te zien is hoe Almebäck tijdens het tackelen tegen een muur vliegt.

Tom Høgli

De laatste Scandinaviër die bij Club een contract tekende, is de Noorse international Tom Høgli. Høgli bereikte met Brugge een overeenkomst voor 3 seizoenen en is op de rechtsachter de vervanger van Marcos Camozzato, die Club mag verlaten.

Lior Rafaelov

De transferhonger van Brugge was na deze 8 transfers echter nog niet gestild. Zo realiseerden de Bruggelingen eveneens de transfer van de Israelische voetballer Lior Rafaelov. Rafaelov stond ook in de belangstelling van Celtic Glasgow en FC Twente, maar verkoos Club boven deze ploegen. Rafaelov kreeg bij blauw-zwart het rugnummer 8, dat eerder toegewezen was aan Vargas. Dit kwam bij deze laatste hard aan en vergrootte de breuk tussen de club en Vargas.

Pietro Perdichizzi

De laatste persoon die bij Club een contract tekende, is de Belgische jeugdinternational Pietro Perdichizzi. Perdichizzi komt over van het naar tweede klasse gedegradeerde Sporting Charleroi. Een week na zijn overstap kwam Perdichizzi al in opspraak. Hij werd immers door de Controlecommissie van de Belgische voetbalbond voor drie maanden geschorst wegens het gebruik van cannabis. Sportleider Sven Vermant reageerde echter kalm op het nieuws. Club was bij de transfer van Perdichizzi namelijk op de hoogte van het dossier.

www.clubbrugge.be
www.hln.be
www.wikipedia.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in