Wilt u weten waarom het Garda meer zo populair is bij Nederlanders? Het Gardameer is het grootste meer van Italie en ligt slechts 1165 km van Utrecht vandaan. Met een oppervlakte van 370 km2 beslaat het drie regio's. Het meer is één van de weinige meren die op veel wereldkaarten zichtbaar is. Met de schilderachtige dorpjes, de prachtige natuur en het schone blauwe water is het Gardameer één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Italië.

De reis naar het Gardameer

De meesten reizen met de auto naar het Gardameer. Deze reis duurt zo'n 10 à 12 uur. De meest gereden route is via Frankfurt, Munchen en de Brennerpas. In het hoogseizoen kan deze route erg druk zijn. Het beste is om de drukte rondom Munchen te ontwijken. De route kan via Zwitserland voor knelpunten zorgen bij de grensovergang Basel, de Gotthardtunnel en de snelwegen langs Milaan.
De route via Oostenrijk of Zwitserland leveren beide mooie plaatjes op. Mocht u vaker naar Italie reizen, is het zeker de moeite waard om een keer via beide landen te reizen. Het is ook aan te raden als u via Zwitserland reist om over de Gottardhardpas te rijden in plaats van door de Gotthardtunnel.

Wie met het vliegtuig gaat, kan het beste aankomen op de luchthaven van Verona. Vanuit hier is het een half uur tot een uur rijden naar het Gardameer (afhankelijk van waar je moet zijn).

Plaatsen rondom het meer

Aan het Gardameer liggen een tal van mooie dorpen en steden. Hieronder een aantal kort beschreven, welke zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bardolino
Het historische stadje Bardolino is met zijn 6500 inwoners een van de populairste plaatsen aan het Gardameer. Het is zeer geliefd bij toeristen vanwege het oude centrum met vele winkeltjes, gezellige terrassen en restaurants.

Desenzano del Garda
De populaire badplaats Desenzano bevindt zich aan de zuidkant van het Gardameer. Het wordt ook wel beschouwd als hoofdstad van het Gardameer. ’s Avonds kunt u heerlijk flaneren op de boulevard langs het meer en wie van het nachtleven houdt kan de vele discotheken en clubs bezoeken.
Iedere dinsdagochtend wordt de boulevard in het centrum afgesloten voor het autoverkeer om plaats te maken voor de wekelijkse markt, die hier al vanaf de 15e eeuw plaatsvindt.

Garda
De omgeving van begroeide heuvels, de schitterende boulevard en de overvloed aan accommodaties, hebben Garda tot een geliefd toeristenoord gemaakt. Gelegen op slechts 32 kilometer van Verona is Garda een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Ook het grote pretpark Gardaland en het waterpark Canevaworld liggen in de nabije omgeving van Garda.

Limone sul Garda
Het pittoreske, historische centrum, de oude huizen, de smalle straatjes en de haven bieden eindeloze mogelijkheden voor ontspannen wandelingen zowel landinwaarts als langs het meer. Het is een hele andere omgeving als de zuidelijker gelegen plaatsen.

Peschiera del Garda
Peschiera del Garda is een belangrijke toeristenbestemming aan het Gardameer. Peschiera heeft een gezellige historische centrum met een aanbod van terrassen, barretjes, restaurants en winkeltjes. Net buiten het centrum ligt een grote haven, één van de belangrijkste aan het meer, waar grote particuliere boten te bewonderen zijn.

Salò
In Salò kun je langs het water van het begin naar het einde van Salò wandelen. ‘s Avonds wordt hier druk gebruik van gemaakt. Het oude centrum achter de boulevard is geheel voetgangersgebied en bestaat uit een wirwar van kleine steegjes en pleintjes met charmante huizen, winkels en restaurants. De lokale markt op zaterdagochtend is heel populair en trekt bezoekers van heinde en ver.

Sirmione
De ligging van Sirmione is op een lang, smal schiereiland dat vier kilometer het Gardameer insteekt.
De historische binnenstad is autovrij en kan alleen worden bereikt via een voetgangersbrug. Bij binnenkomst van het centrum van Sirmione treft u het Castello Scaligero uit de 15e eeuw aan. Het imposante kasteel is een van de belangrijkste attracties van Sirmione. In het hoogseizoen is het altijd heel druk in het gezellige centrum van het stadje. Niet alleen met hotelgasten van de hotels in Sirmione, maar vooral met dagjesmensen die afkomen op de bijzondere ligging en sfeervolle binnenstad met smalle steegjes en volop winkeltjes en restaurants.

In het zuiden van het Gardameer is het land vlak met heuvels en is het meer zo breed dat het eerder een zee lijkt. Meer naar het noorden wordt het Gardameer steeds smaller en de kusten steeds steiler en grilliger.
Het is alleen al mooi en zeker de moeite waard om met de auto een tocht te maken rond het Gardameer. Het uitzicht vanuit de auto is prachtig!

http://www.gardameer.nl/
http://www.lagodigarda.nl/index.php?sub_categorie_ID=1&categorie_ID=1&taal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in