Canyonlands National Park en Arches National Park zijn twee van de mooiste parken die je in het westen van Noord-Amerika kunt bezoeken. Je kunt er genieten van prachtige natuur en geweldig mooie rotsen.

Canyonlands National Park

Hoewel sommige mensen het misschien wel denken, is Canyonlands National Park niet hetzelfde als de Grand Canyon. De twee gebieden liggen namelijk zo’n 350 kilometer van elkaar verwijderd. De natuur die je in de streken kunt aanschouwen, is wel met elkaar te vergelijken. Canyonlands is ontstaan door het uitslijten van paden door de Colorado River en de Green River. Als je over de paden door Canyonlands rijdt, zie je in het begin vooral donkerbruine gesteentes. Ook rijzen rode gesteentes de lucht in. De hele oppervlakte van Canyonlands is maar liefst 1.365 vierkante kilometer groot.

Er zijn zelfs gesteentes waar planten uit groeien, dus er zijn ook groene plekken in het park. Bij het visitor center kun je een film bekijken over het gebied. Het is heel apart om te zien hoe de aparte natuur die je in Canyonlands ziet, zich gedurende de jaren heeft ontwikkeld. Je komt er ook gesteentes tegen met gaten erin, wat er heel apart uitziet. Je kunt bij het visitor center bovendien uitleg krijgen van een zogenaamde ‘ranger’, die vertelt over de dieren en planten die in het gebied leven.

In Canyonlands is een groot gedeelte dat je alleen kunt bezoeken wanneer je in het bezit bent van een ‘fourwheeldrive’, oftewel een auto met vierwielaandrijving. Zonder een dergelijke auto kun je naar een uitkijkpunt dat uitzicht geeft over de Green River. Overal tussen het gesteente zie je dan weggetjes, maar ook water van de rivier kronkelen.

Arches National Park

‘Arches’ betekent ‘boog’ en daar zie je er dan ook veel van in dit park. Je vindt er zelfs de meeste natuurlijke bogen ter wereld, namelijk ruim 80 stuks. De langste natuurlijke boog ter wereld bevindt zich er uiteraard ook en deze is meer dan 91 meter lang.

De rode aarde en de bijzonder mooie gesteentes zijn geweldig in Arches National Park. Je kunt de rotsen van dichtbij bekijken, erop klimmen en vooral ook de ‘gaten’ en de bogen inspecteren. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in