Ben je van plan binnenkort op vakantie te gaan naar Dubai? Ja, Dubai, voor Europeanen misschien wel de bekendste stad uit het Midden-Oosten. De gave wolkenkrabbers en de moderne stijl van de stad maken het een steeds aantrekkelijker wordende vakantiebestemming. Dat de stad in de bloei is, is daarom duidelijk te zien. Ongeveer 24% van alle hijskranen is in Dubai geplaatst. Zo gingen er in 2018 maar liefst 140.000 Nederlandse toeristen richting Dubai. Als je geïnteresseerd bent in de stad of zelfs op vakantie gaat, zal het lezen van dit artikel je zeker genoeg informeren.

Gegevens over de stad zelf

Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Ongeveer 3,1 miljoen mensen wonen nu in de stad. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor de stad. Dat heeft zelfs tot een speciaal project geleid: Dubai Tourism Strategy 2020. Met dit project hoopt men vanaf 2020 20 miljoen toeristen per jaar te bereiken. Sinds 2018 is Dubai de vierde populairste stad. Uit onderzoek MasterCard Inc. blijkt dat toeristen al minimaal vier jaar het meest uitgeven in Dubai. Gemiddeld besteedt een bezoeker $533,- per dag uit in de stad. Dat is ook niet heel moeilijk; de stad heeft namelijk 70 winkelcentra. Onder die winkelcentra bevindt zich ook de grootste van de wereld. Naast het winkelen kun je ook in de stad terecht voor moderne amusementsparken.

Wist je dat…

Wist je dat het mogelijk is om goudstaven te pinnen in Dubai? Aangezien de stad vol goud zit, heeft Dubai een poging gewaagd een wereldrecord te behalen. Zo is het ze gelukt om de langste gouden ketting te maken. De ketting was 5522 meter lang. De stad is zo populair dat maar 15% van de inwoners bestaat uit de plaatselijke bevolking. De overige bewoners zijn dus immigranten vanuit allerlei verschillende landen. Niet alleen toeristen kunnen profiteren van de enorme luxe, maar ook politieagenten. Agenten rijden namelijk in luxe sportauto’s. Die Lamborghini’s en Ferrari’s zal je niet zo snel op de Nederlandse snelwegen zien, laat staan worden bereden door agenten!

Kledingvoorschriften

Ook Dubai is een islamitisch, waar bepaalde regels gelden. Hoewel Dubai hierin toleranter dan de omliggende gebieden is, kan het nooit kwaad om deze regels nog eens goed door te nemen. Vaak wordt bij de ingang van een winkelcentrum vermeld welke kleding gepast is. Het advies is meestal: bedek de schouders en maak het niet te kort. In het algemeen wordt het dragen van korte of doorschijnende kleding door vrouwen afgeraden. Mannen moeten tijdens een bezoek aan een restaurant goed opletten: bij het dragen van een korte broek en sportschoenen zal je waarschijnlijk raar worden aangekeken.

Burj Khalifa

Als je van plan bent Dubai te bezoeken, ben je waarschijnlijk ook van plan langs de Burj Khalifa te gaan. De toren is 829,8 meter en hoog en daarmee de hoogste toren ter wereld. Om de toren te bezoeken heb je wel een toegangskaartje nodig. Met dit bewijs kun je ook de Dubai Fontein bezoeken. Deze fontein wordt belicht met mee 6600 lichten. Ook kun je het observatieplatform ‘At the top’ bezoeken. Voor dat bezoek krijg je het uitzicht vanuit de Burj Khalifa te zien. Veel plezier met je reis naar Dubai!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in