De heerlijke zomer komt er weer aan. Binnenkort kunnen we weer in de tuin zitten en even alles vergeten als we liggen te zonnen op onze nieuwe tuinmeubelen. Hoe fijn zou het zijn als je daar een frisse smoothie bij kunt nemen? Nou, die gewilde smoothie is heel eenvoudig om zelf te maken in de keuken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn: fruit of groenten, vloeistof en eventueel noten. En experimenteren maar!

Welke blender heb ik nodig?

De juiste blender zou je bevroren ingrediënten makkelijk moeten blenden. Toch bestaan er een hoop blenders die hier niet krachtig genoeg voor zijn. Controleer eerst goed of je de juiste blender hebt die de ingrediënten aankan. Voor een smoothie die bestaat uit bevroren fruit heb je een blender met een krachtige motor nodig. Let bij de aanschaf goed op de kracht van de motor. Heb je al een blender die niet krachtig genoeg is? Laat het bevroren fruit eerst een tijdje ontdooien. Een blender is niet voor iedereen een goedkope aankoopt, ga er daarom voorzichtig en zuinig mee om. Stop geen ingrediënten de blender in, waarvan je niet weet of ze wel geschikt zijn. Als je aardappelen de blender in doet om daar aardappelpuree van te maken, zal je missie niet succesvol slagen.

De volgorde van de ingrediënten

Het is belangrijk om eerst de vloeistoffen in de blender te stoppen voordat de rest van de ingrediënten volgt. De sinaasappelsap, yoghurt, melk of water voeg je daarom als eerste toe. Dit doe je om ervoor te zorgen dat het een glad geheel wordt. De blender heeft namelijk minder moeite met het snijden van de stukken fruit en stukken blijven niet onderaan vastkleven. Om dit nog meer te bevorderen kun je de stukken fruit in extra kleine stukken snijden. Houd je van een romig geheel? Gebruik dan avocado.

Noten in de smoothie

Misschien wist je het al of misschien niet, maar noten kunnen een heel goede toevoeging zijn voor de smoothie. Door noten te gebruiken, wordt je smoothie op zichzelf al een volwaardige maaltijd. Noten bevatten veel vezels en eiwitten. Daarnaast zorgt de extra portie noten voor mineralen, antioxidanten en vitaminen. Heel gezond dus, maar hoe kun je ze het beste toevoegen? Gebruik als eerste ongezouten en ongebrande noten. Deze noten bevatten meer vitaminen dan de gebrande en zijn daarom gezonder. Zorg ook voor de juiste combinatie. Het kan weleens heel anders uitpakken als hier niet goed over is nagedacht. Indien het mogelijk is, week je noten een avond van te voren. Het enzymlaagje (die lastig te verteren is) om de noot zal door het weken worden verwijderd. Handig, maar niet noodzakelijk.

Een extra gezonde smoothie

Mensen die veel op hun gezondheid letten, kunnen veel baat hebben bij een groene smoothie. Zo’n smoothie bestaat uit groene groenten. Het gevolg hiervan is een smoothie die rijk is van heel veel vitaminen en mineralen. Er zijn daarnaast nog andere voordelen die niet over het hoofd moeten worden gezien. Groene smoothies zorgen voor: een energieker gevoel, een vrolijker gevoel, voorkomt ziekten en vermindert buikvet. Voor de personen die aan het afvallen zijn kan de groene smoothie prima als ontbijt dienen. Veel succes met het experimenteren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in