Noorwegen wordt door veel toeristen beschouwd als een fantastisch land. Haar ongerepte natuur, de ruimte en boven alles de rust. Het is in Noorwegen nog mogelijk om een uur lang rond te rijden zonder voorbijgangers tegen te komen. De Fjorden, de gletsjers en het noorderlicht zijn nog meer factoren die de schoonheid van Noorwegen goed naar voren brengen. In de zomer is de temperatuur vaak wat hoger. Dit ondanks de noordelijke ligging van dit Scandinavische land. Om wat meer inzicht te geven over de schoonheid van Noorwegen, worden hieronder enkele fantastische gebieden en plaatsen toegelicht. 

Bergen

Bergen heeft sinds 1070 stadsrechten en is de op één na grootste stad van Noorwegen. Het middeleeuwse bestuurscentrum Bryggen staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. In 2000 was Bergen uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. De stad heeft toeristen vele middeleeuwse bezienswaardigheden en museums te bieden. Vooral Bryggen is een bezoek absoluut waard. De resterende oude houten pakhuizen verkeren nog steeds in goede staat.

Vestlandet

Vestlandet is gelegen aan de eilandrijke Noordzee kust. In dit gebied zijn de bergen op fascinerende wijzen doorkliefd door de fjorden. Prachtige authentieke vissersdorpjes sieren de omgeving aan de oevers van de rivieren. Het is in deze regio, waar ook Bergen zijn wortels heeft. In dit gebied zijn ook nog prachtige overblijfselen te vinden van de traditionele Noorse houtarchitectuur. Het gebied met, eilandjes, havens, groen, rivieren, bergen en fjorden is voor de ware natuurliefhebber, een lust voor het oog.

Oslo

Oslo is de grootste stad van het Noorwegen en tevens de hoofdstad. In dit gebied zijn zeer veel overblijfselen gevonden uit lang verstreken tijden. Veel van deze kunst- en geschiedenisobjecten zijn terug te vinden in de vele museums die Oslo telt. Als stad is Oslo zeer modern te noemen. Het openbaar vervoer werkt prima en alles is van goede kwaliteit. Voor een snel bezoek aan Noorwegen is Oslo als uitvalbasis aan te raden. Vanuit deze stad is het mogelijk een deel van de Noorse cultuur mee te krijgen en middels boottochten toch kennis te maken met de prachtige natuur van dit wonderschone land.

De waterval van Laksfors

De waterval van Laksfors heeft een hoogte van 17 meter. Het unieke schouwspel van de woeste rivier levert een werkelijk een oorverdovend lawaai op. Met een beetje geluk kunnen zelfs zalmen worden gezien die springen uit het opspattende water.

De Noordkaap

Het einddoel voor de meeste toeristen die richting het Noorden trekken, de Noordkaap. Vergeleken met andere delen van Noorwegen, zal deze plek wat minder groen overkomen. Tevens zal het aan de Noordkaap een stuk kouder zijn dan in het zuiden van Noorwegen. Veel toeristen komen naar deze plek omdat de zon hier niet onder gaat. Het is een bijzondere belevenis om juist hier te zien dat de zon niet achter de horizon verdwijnt, maar langzaamaan weer omhoog komt in het midden van de nacht. Ook is het Noorderlicht een van de redenen voor een bezoek aan de Noordkaap.  

Uiteraard zijn er nog vele andere natuurgebieden, steden en dorpjes die Noorwegen zo bijzonder maken. Een gezoek aan dit grote land kan dan ook op verschillende manieren. Wat vast staat, is dat dit land natuur en cultuurliefhebbers genoeg te bieden heeft!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in