Het Griekse eiland Zakynthos is niet zo bekend bij de Nederlandse toeristen, maar toch zeker geschikt voor een zonvakantie. Dit groene eiland heeft alles: een heerlijk klimaat, mooie stranden, veel bezienswaardigheden, een prachtige natuur en een bruisend nachtleven.

Algemeen

Zakynthos ligt vlak bij het eiland Kefaloniá en hoort bij de Ionische eilanden. Het eiland heeft prachtige steile rotskusten maar ook lange zandstranden. Zakynthos staat bekend om de Caretta caretta schildpad die haar eieren legt op de stranden van het eiland.

Bezienswaardigheden

Ship wreck

De bekendste attractie van Zakynthos is het Ship Wreck. Dit scheepswrak ligt op een wit strand tussen hoge kliffen. De zee om het strandje heen is helder blauw. Met een bootje kan het wrak bezocht worden, maar ook van bovenaf heb je goed zicht op het schip. Bovenaan de klif is een smal plateau gemaakt waar je naar beneden kunt kijken. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over het oude wrak en de helderblauwe Middellandse Zee.

Marathonissi

Het eilandje Marathonissi ligt vlak voor de kust bij het kleine dorpje Porto Koukla en wordt ook wel het schildpaddeneiland genoemd. Schildpadden komen hier naartoe om hun eieren te leggen in de zomermaanden. Er gaan veel boottripjes naar het eiland toe waarbij toeristen gegarandeerd schildpadden kunnen bewonderen. Ook is het mogelijk zelf een bootje te huren. Op deze manier kun je bij prachtige uitgestorven zandstranden komen die niet op andere manieren bereikbaar zijn. 

Kaap Skinari

Vanaf hier gaan er boottochtjes naar de blauwe grotten van Zakynthos. De bootjes hebben een glazen bodem waardoor ook alle vissen en schildpadden in de zee bewonderd kunnen worden. Vlak bij deze kaap bevindt zich ook de vuurtoren van Zakynthos en een mooie oude windmolen.

Steden

Zakynthos-stad

Zakynthos-stad is de hoofdstad van Zakynthos. In deze stad zijn veel leuke winkels, ook traditioneel Griekse winkeltjes. Langs de haven bevinden zich goede restaurantjes. Op het hoofdplein is 's avonds markt waar leuke handgemaakte spulletjes gekocht kunnen worden. Het is hier wel erg toeristisch.

Keri

Keri is een bijzonder plaatsje. 's Avonds is hier een van de mooiste zonsondergangen van Europa te bewonderen. Er komen veel toeristen naar de parkeerplaats om te kijken naar deze zonsondergang. Een stuk lager op de rots is het echter veel rustiger, wat zorgt voor een romantische sfeer. Vlak bij deze zonsondergang bevindt zich ook de grootste vlag van Griekenland. Deze vlag is met zijn twintig tot veertig meter een reusachtige verschijning. 

Laganas

Laganas is een stad met een bruisend nachtleven. De stad trek vooral veel Engelsen aan en wordt iedere nacht druk bezocht. Deze stad is zeker niet geschikt voor gezinnen met kinderen of mensen die op zoek zijn naar rust. 's Nachts is het er zelfs niet altijd veilig. Wel zijn er veel restaurantjes en winkeltjes.

Porto Koukla

Porto Koukla is een rustige plaats met drie hotels / appartementen. Deze plek zorgt voor rust en ontspanning en het ultieme vakantiegevoel. Dit plaatsje ligt direct aan de zee en het uitzicht is daarom fantastisch. 's Avonds kun je gezellig wat drinken aan de bar op het strand.

Aan de noordkust van het eiland bevinden zich enkele toeristische plaatsjes. Dit is niet aan te raden voor mensen die op zoek zijn naar rust en de traditionele Griekse sfeer. Wel bevinden zich hier veel hotels en zandstranden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in