Koeweit is niet echt een land waar je aan denkt  als je aan vakantie denkt. Toch is het een bezoekje waard .

Introductie Koeweit

Koeweit is een oliestaatje in de Arabische golf, die haar best gedaan heeft om de welvaart in het landje uit te laten stralen. Dit is aardig gelukt. Als je voor het eerst Koeweit bezoekt  val je van de ene verbazing in het andere. Door de winning van olie in Koeweit wonen er mensen met vele nationaliteiten, waaronder ook Europeanen die werkzaam zijn de olieindustrie. De wijken zijn groot en druk, maar toch vind je vele plekjes waar je rustig en relaxed kunt lopen of zitten. Deze wijken maken Koeweit nu juist zo aantrekkelijk om te bezoeken. De kleine aanpassingen die je doet als bezoeker zijn ook niet hinderlijk. Deze betreffen dat je niet te bloot gekleed gaat en dat er nergens alcohol te koop is (zelfs niet in de hotels). Het is alleen jammer dat  een duik in de zee nemen of zonnebaden aan het  mooie zandstrand ook niet gepast is. Koeweit is dus niet geschikt voor strandvakanties, maar voor een citytrip heeft deze staat veel te bieden.

Visum Koeweit

Een visum voor dit land is het gemakkelijkst te regelen op het vliegveld na aankomst. En tevens het goedkoopst. Geld wisselen kun je hier ook het beste doen. Buiten Koeweit is het aanbod van De Koeweitse Dinar zeer klein, soms helemaal niet. Deze munt is een sterke munt, waarvan de waarde hoog en stabiel is. In Koeweit zul je veel mannen tegenkomen in de Arabische klederdracht . Velen van deze mannen hebben er geen probleem mee als je een foto van hun maken wilt. In Koeweit kun je prima in de Engelse taal met iedereen communiceren. In Koeweit is iedereen vriendelijk en neemt men de tijd in hun vrije tijd.

beste tijd voor Koeweit bezoeken

In het voorjaar en najaar is het klimaat  het aangenaamst. Zomers is het erg heet. De winter is ook een goede tijd met overdag heerlijke temperaturen en ’s avonds niet al te fris.

Bezienswaardigheden

Voordat Dubai uit de grond gestampt werd, had Koeweit de mooiste ‘waterorgel’ van de Arabische staten. Rondom deze waterval zijn allerlei terrasjes waar je onder het genot van een drankje en hapje kunt genieten van de watershow die om de 10 minuten wordt ingestart. Daarna kun je nog even winkelen in het winkel centrum dat hier weer omheen gebouwd is. In dit winkelcentrum is ook de grootste vismarkt te vinden. Dit centrum ligt in het gebied waar veel Europeanen wonen en dicht bij de oliemaatschappijen waar je van uit de hoofdstad langs rijdt op weg naar dit centrum. Bij de oliemaatschappijen is het verboden om te stoppen of foto’s te maken, maar het is wel leuk om te zien.

Koeweit kent vele grote overdekte winkelcentra , waarvan de grootste alle bekende en dure merken in een aparte vleugel heeft. De vele centra zijn het gevolg van het feit dat men in Koeweit belastingvrij inkopen kan doen. In en om deze centra zijn vele eetgelegenheden, waarbij het heel normaal is om een waterpijp te bestellen en wat je dus ook vaak zal zien. Het opvallendste is wel dat meer vrouwen met waterpijp zitten dan mannen. Souvenirs zijn alleen maar te vinden in de oudste winkelcentra. Deze is heel gezellig met allerlei overdekte kraampjes en de prijzen liggen hier veel lager dan in de moderne winkelcentra’s. Aan de buitenkant van dit centrum zijn 2 “antiek”winkeltjes te vinden die souvenirs verkopen. Wel handelen over de prijs, dit hoort bij dit soort winkeltjes.

Koeweitstad vanuit een buitenwijk is een mooie plaatje. Door  deze skyline van hoge moderne gebouwen waan je je je in een Amerikaanse stad. Daarnaast zie je van allerlei kanten 3 grote torens van Koeweit waarvan 1 ingericht is als restaurant.

Vele winkelcentra’s zijn gebouwd aan de kustlijn, waarlangs prachtige boulevards lopen. Het is op deze boulevards heerlijk om een wandelingetje te maken of om gezellig met elkaar ergens te gaan zitten en te genieten van de zee. Door de prachtige palmen en het mooie zandstrand loop je echt door een klein paradijs. Iedere boulevard biedt leuke speelplaatsen en ruimtes voor kinderen om te spelen.( ik zag nog een leuk bord aan het begin van deze boulevards: verboden Waterpijp mee te nemen)

Koeweit is een moslimse staat, maar is tolerant naar andere geloven. Deze hebben ook de ruimte gekregen om hun eigen gebedshuis in Koeweit neer te zetten. In Koeweit wonen vele Koptisch-Orthodoxe Christenenen en hun Kerk in Koeweit is echt een aanrader. U zult versteld staan van de grote ruimtes, mooie schilderingen en iconen.

eten en drinken

Het is niet moeilijk om in Koeweit eetgelegenheden te vinden. Deze zijn volop aanwezig, omdat de mensen in Koeweit veel buitenshuis eten of thuis eten bestellen. Van Pizzahut tot de meest exclusieve restaurants liggen binnen handbereik. De prijzen voor eten en drinken liggen omgerekend (natuurlijk ook) veel lager dan in Nederland. Door de vele nationaliteiten in Koeweit is het aanbod dan ook zeer divers. In buitenwijken zijn ook vele ontbijt- en lunch restaurantjes te vinden, die vaak net zo uitgebreid zijn als in een hotel. Alle hotels in Koeweit zijn ontzettend luxe en prachtig om te zien. Naast restaurantjes zijn er ook veel koffiehuizen te vinden: zoals Starbucks met lokale en internationale koffie’s en thee. Tip: de sterke Arabische koffie moet je gewoon een keer gedronken hebben.

Vervoer

Er rijden bussen in Koeweit, maar als toerist is een taxi meer aan te bevelen. Een auto huren is ook een mogelijkheid, houd hierbij wel rekening met de drukte op de hoofdwegen, die je altijd zal moeten gebruiken. Hier staan bijna altijd file’s van soms wel een uur in de spitstijden. Op de wegen kom je wel de grootste,duurste en mooiste auto’s tegen die je in Nederland niet zo snel zou zien. Zowel vrouwen als mannen mogen een auto besturen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in