Perth, dat geldt als een van de meest geïsoleerd liggende hoofdsteden ter werld, ligt aan de oevers van de rivier de Swan. De grootste attractie van Perth worden gevormd door de kilometers zandstrand en de meer dan 300 dagen zonneschijn. Perth heeft een perfect mediterraan klimaat met droge zomers en gematigd koude en regenachtige winters. De beste seizoenen om Perth te bezoeken zijn het voor- en het najaar.

Reizen naar en rond perth

Als je eenmaal in Perth bent, kun je uit veel vervoersopties kiezen. Die opties zijn:

Trein:

Je kunt op een van de transcontinentale Indian Pacific-treinen springen die vanuit Sydney naar Perth rijden. Perth heeft een plaatselijk treinennet, ene goede optie om in en rond Perth te reizen.

Auto:

Je kunt in Perth een auto huren of de taxi nemen. De twee grootste taxibedrijven zijn Swan Taxis en Tri Color Taxis. Als je een auto huurt, moet je weten dat de maximum snelheid 50 km p/u is.

Bus:

In Perth zijn busdiensten te over, maar voor die bussen die rijden binnen de ‘free transit’ zone, die tussen Newcastle Street en King’s Park ligt, hoef je geen kaartje te kopen.

Vliegtuig:

Op Perth Airport landen zowel internationale als binnenlandse vluchten. Als je eenmaal op de luchthaven bent, kun je de taxi nemen naar de stad of gebruikmaken van de shuttlebus.

Boot:

Er zijn diverse cruiselijnen die de havenplaats Freemantle aandoen. Ook zijn er verschillende veerdiensten voor een tocht op de rivier de Swan, zoals Transperth. De veerdienst is de beste manier om  in South Perth te komen. 

Bezienswaardigheden in Perth

Een van de nieuwste attracties van perth is het Wheel of Excellence, een reuzenrad waar je een rit van 13 minuten in kunt maken, waarbij je een adembenemend uitzicht hebt op Perth en de rivier de Swan. Een van de favoriete plekken voor de inwoners van Perth maar ook voor toeristen is Perth Zoo. Wil je naar het strand, ga dan naar South Perth. Perth heeft stranden als Brighton Beach, Scarborough Beach, Cottesloe Beach, Trigg Beach, City Beach, Coogee Beach, Floreat, Leighton Beach, Mindarie, Mullaloo, North Cottesloe, Secret Harbour, Sorrento, Swanbourne en Yanchep. Swanbourne is een naaktstrand.

Voor kinderen en gezinnen is er het pretpark Adventure World met verschillende waterglijbanen, een speciale grot voor kinderen en picknickplekken. Als je op zoek bent naar iets voor de verfijnde smaak, ga dan naar Swan Valley, waar zich de wijngaarden bevinden. Je kunt er zelfs wijn proeven. Als je toch in Swan Valley bent, dan is ook  een beozek aan de Margaret River Chocolate Factory en de Oggies Ice Cream Shop een must!

Perth heeft nog meer bezeinswaardigheden, zoals de Perth Mint, King’s Park, Burswood Entertainment Complex, Swan Bells Tower, Mundaring Weir, Claisebrook Cove en Hillarys Boat Harbour.

Om het best van Perth te kunnen genieten moet je ook de beste accommodaties vinden. De meeste motels in Perth hebben gezinsvriendelijk personeel en bieden consistente en betrouwbare kwaliteit.

De Budget Motel-keten biedt een reeks accommodaties in Australië en Nieuw-Zeeland in meer dan 300 motels. Elk motel heeft zijn eigen unieke karkater. Je vindt ze in alle grote toeristenbestemmingen zoals Adelaide, Canberra, Hobart, Perth, Melbourne, Sydney en Brisbane in Australië, en Christchurch, Wellington, Rotorua, Qeenstown en Hamilton in Nieuw-Zeeland.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in