Er is een stad in Europa die iedere toerist in zijn behoeften kan voorzien. Een stad die toeristen een geweldig uitgaansleven biedt, een stad die ongekende cultuur biedt en geplaatst is op de werelderfgoedlijst van UNESCO op meerdere fronten. Een stad waar je zowel goedkoop als duur kan eten en ontelbaar veel restaurants heeft. Een stad die de eer handhaaft het grootste plein van Europa te hebben. Een stad die, zij het op basis van mening, zij het op basis van feiten, volgens vele prachtige vrouwen herbergt. Deze stad heeft een naam en noemt zichzelf Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen. 

 

""

De reis

Er zijn vele manier om naar Krakau te bereiken. Dit kan zowel per bus, auto als per vliegtuig. Bij reis per bus dient men er rekening mee te houden dat de afstand ongeveer 1200 km is en de reistijd meer dan 13 uur is. De meest praktische en goedkoopste manier van reizen is per vliegtuig en dan met name vanaf Weeze, een vliegveld 50 km voor Düsseldorf. De goedkoopste vliegmaatschappij is Ryanair waar je voor  +/- 40 euro een retourticket kan boeken.

Hotel of hostel

De beste keuze bij een citytrip in Krakau is een hostel. Deze zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan een hotel. Een ander bijkomend voordeel is dat de aanwezigheid van vele andere jonge reizigers zorgt voor extra gezelligheid en een echte vakantiesfeer. Daarnaast worden er vaak vele leuke uitstapjes georganiseerd vanuit het hostel waardoor deze eenvoudig te arrangeren zijn. De kosten van een overnachting varieert van € 5,00 voor een kwalitatief minder en meer achteraf gelegen hostel met als enig doel slapen, tot ongeveer € 15,00 – € 25,00 voor een hostel met uitstekende faciliteiten.

Cultureel/Uitstapjes

Cultureel zijn er verschillende mogelijkheden in Krakau. Zo kun je de middeleeuwse stad te voet bekijken of door middel van de, in overvloed aanwezige golfkarretjes die je langs zowel  het centrum, de joodse buurt, het kasteel, de Joodse ghetto en de fabriek van Oskar Schindler brengen. Dit alles inclusief een Engels sprekende gids en audioguide. Verder is er voor ongeveer € 30 de mogelijkheid om Auswitz en Birkenau te bezoeken waarbij tours worden geleid door Engels sprekende gidsen. Voor ongeveer dezelfde prijs is er de mogelijkheid om de zoutmijnen te bezoeken van Wieliczka. Deze voormalige zoutmijn heeft een gangenstelsel van maarliefst 200 kilometer. Een aparte bezienswaardigheid van deze zoutmijn is het sanatorium welke slachtoffers van het werk in de zoutmijn herbergt en zich bevindt op een diepte van 135 meter onder de grond. Een leuk en apart uitstapje is de Crazy Tour waarbij je met een mooie gerenoveerde Trabant door ‘’communistisch’’ Krakau toert en op deze manier een kijkje kan nemen in haar communistische verleden.

Uitgaan

Indien je in een hostel verblijft, is het absoluut aan te raden een pubtour te nemen. Op deze manier leer je andere mensen kennen en is een leuke avond uit bijna gegarandeerd.  Voor de rest is het rondlopen in het centrum en een club uitkiezen. Er is voor ieder wat wils en Krakau kent een grote diversiteit aan bars en clubs. De clubs zijn over het algemeen goedkoop qua prijzen en tijdens uitgaansdagen (donderdag, vrijdag, zaterdag) druk bezocht. Vraag de medewerkers van je hotel of hostel naar leuke clubs of café’s en probeer je weg te vinden door het uitgaansleven van deze uitbundige stad.

Prijzen Krakau

De prijzen in Krakau zijn naar Nederlandse maatstaven laag te noemen. Eten in een normaal restaurant is te doen voor ongeveer € 7,50 tot € 20,00 en meer waarbij het afhangt van wat je zoekt in een restaurant. Één bier kost € 1,50 tot ongeveer € 2,00 voor 0,5 liter. Een bezoek aan Krakau hoeft daarom ook niet duur te zijn. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt maar er is veel te doen voor weinig geld. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in