Wie wel eens in Spanje geweest is weet hoe mooi dit Zuid-Europese land kan zijn. Met name Andalusie staat bekend om zijn ultieme schoonheid van landerijen, landhotels, bergketens, rotspartijen en oases. Spanje is een warm land en kent daarom ook dorre valleien met prachtige contrasten. Wie nog nooit in Spanje op vakantie is geweest moet daarom eens een bezoek brengen aan dit zonovergoten land.

Spanje: Land van uitersten

Spanje is een land van uitersten. Ten eerste is het samen met Portugal het zuidelijkste land van Europa. Hiermee ligt het ver buiten het bereik (per auto) van de meeste Europeanen en zal het land voornamelijk bereikt moeten worden met het vliegtuig. Dit is overigens zeer goed te doen omdat de prijzen voor het vliegen naar Spanje uitermate laag zijn. Daarnaast is het land door zijn zuidelijke ligging veel warmer dan we in Nederland gewend zijn. Nederland kent een gematigd klimaat en dat is een grote tegenstelling met Spanje dat een heet klimaat kent met veel droogte en beperkte irrigatie. Je zou het dus wellicht een woestijn klimaat kunnen noemen. De hoofdstad Madrid kent soms wel temperaturen die reiken tot boven de 50 graden. Geen fijne temperaturen als je bijvoorbeeld daar wilt gaan hardlopen. Voor wie ooit van plan is naar Spanje te vertrekken voor een vakantie andalusie, bieden wij onderaan dit artikel nog een enorme aanrader aan.

Andalusie: Parel in het zuiden

Wat de Provence in Frankrijk is, is Andalusie voor Spanje. Het is een regio die veel toeristen trekt door de prachtige natuur en aangename klimaat. Andalusie staat bekend om zijn uitgestrekte valleien en ruwe bergketens. Zo is er de El Torcal dat een beschermd natuurpark omvat. De El Torcal is een bergketen dat bestaat uit unieke druppelstenen die zo zijn uitgesleten dat het lijkt alsof ballen op elkaar liggen. Het is een ervaring waarmee je met het gehele gezin wel een aantal uren zoet kan zijn. Het is een natuurlijke omgeving die wij in andere delen van Europa niet gewend zijn en voor dit soort ervaringen hoef je het continent dus niet af.

Naast prachtige rotspartijen kan je in Andalusie ook talrijke uitzichten verwachten over uitgestrekte valleien. Niet voor niets is Andalusie de perfecte plek om tot rust te komen. Geef je ogen goed de kost wanneer je vanaf een uitkijkpunt je blik laat glijden over de uitgestrektheid van het landschap. Met de frisse bries die je kan verwachten op dit soort locaties, is het bijzonder aangenaam vertoeven in het doorgaans hete Spanje. De heetste plek is te vinden in het centrale gedeelte van Spanje dichtbij Madrid. Ga je meer naar het zuiden, dan kan je de verkoeling ervaren door de luchtstromen langs Middellandse Zee.

Luxe hotels in Spanje

Wie zich wil laten verwennen moet eens gaan kijken bij de wat luxere hotels in Spanje. In Andalusie heb je veel luxe hotels die zowel in dorpjes als ook steden te vinden zijn. De zogenoemde landhuishotels zijn erg in trek bij veel internationale toeristen. Deze zijn in trek vanwege hun ongekende uitzichten en fantasierijke vensterpanaroma's. Een hotel dat je voor dit soort panorama's moet bezoeken is het  hotel van 2 Nederlanders ten noorden van Malaga. Dit hotel is ontwikkeld voor buitenlandse toeristen die op zoek zijn naar luxe, ruimte, lekker eten en gezellige ontspanning. Het is gelegen op een van de hogere gedeelte van Almogia en biedt een uitzicht over een vallei tot aan de El Torcal. De illustere setting van een Spaanse Cortijo geven je het beste vakantiegevoel dat je je bij een vakantie in Andalusie kunt voorstellen. Neem daarom eens een kijkje bij dit luxe hotel en laat je verrassen door wat Spanje en Nederlandse ondernemers je te bieden hebben.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in