Reizen wordt steeds meer een reguliere hobby, en mensen gaan op zoek naar nieuwe bestemmingen en reiservaringen , want de stranden van Zuid-Spanje, Hawaii en Florida worden te bekend en bovendien te vol.

Een vakantiebestemming die steeds meer in de belangstelling komt is het voornamelijk Spaans sprekende continent Zuid-Amerika, en met name Argentinië..  De hoofdstad en tevens grootste stad van Argentinië, Buenos Aires, is een van de modernste steden in de regio en staat lokaal bekend als het ‘Parijs van Zuid-Amerika’. De architectuur, geschiedenis, de cultuur en het nachtleven geven Buenos Aires een streepje voor op andere steden en stadjes in de buurt.

Hoewel de stad een aansprekende verzameling bezienswaardigheden heeft en historisch interessant is, staat hij toch vooral bekend als uitgaansstad. Of je nu geïnteresseerd bent in muziek, stijldansen of sport, de Argentijnse hoofdstad heeft het allemaal.

Veel mensen associëren Argentinië met zijn voetbalelftal en met spelers als Alfredo di Stefano, Diego Maradona en Lionel Messi heeft het land zeker geen tekort aan voetbaliconen. De hoofdstad is voetbalgek en als je tijd hebt, kun je misschien een wedstrijd meepikken in een van de nationale stadions – El Monumental – in Buenos Aires.

Voetbal is niet de enige sport waar de Argentijnen van houden. Ook rugby wordt steeds populairder, maar voor mensen die op zoek zijn naar niet-competitieve lichaamsbeweging dient de hoofdstad ook als uitvalsbasis voor prachtige fietspaden, met routes naar Bosques de Palermo en Alcorta.

Buenos Aires is geen eendimensionale stad, men houdt er evenveel van muziek als van voetbal. Als de schemering valt gaan overal in de hoofdstad de lichten aan van de bars en clubs die zich klaarmaken voor een nacht  van feesten. Voor elk soort muziekliefhebber zijn er gelegenheden, dus zowel de jazzfanaat als de hiphopfreak komt aan zijn trekken. De feesten duren vaak tot zonsopgang dus zorg dat je comfortabele dansschoenen meeneemt.

Zuid-Amerikanen zijn dol op dansen en de vluchten naar Argentinië zitten propvol toeristen die graag de traditionele dansen van het gebied willen uitproberen, met name de Argentijnse tango. Veel reizigers zeggen dat naar Buenos Aires gaan zonder de tango te ervaren zoiets is als naar Parijs gaan zonder de Eiffeltoren te bezoeken.

Er is een ruime keus aan tangolessen – zowel voor beginners als voor mensen die er al heel wat van denken te kunnen – maar als je niet zo nodig zelf hoeft te dansen, probeer er dan in elk geval iets van te ervaren en ga naar een tangoshow kijken. Misschien raak je dan wel geïnspireerd om toch je dansschoenen aan te trekken.   


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in