Miami Beach, aan de oostkust van het zuidelijkste deel van Florida, is een prima vakantiebestemming vor iedereen die geniet van het hele jaar zon, Art Deco- ontwerp, opwindende dansclubs en prachtige stranden. Ga volgende keer eens op vakantie in de ‘Amerikaanse Riviera’ en laat je meeslepen in de roes van de stad en ga vooral ook naar South Beach om te genieten.

""

Art Deco-district

Alvorens de stranden op te zoeken moeten vakantiegangers allereerst in het Art Deco-district gaan kijken, tussen de Atlantische Oceaan en Lenox Court. Miami Beach heeft de grootste verzameling Art Deco-ontwerp, te zien op talloze flats, hotels en andere gebouwen die tussen 1923 en 1943 zijn gebouwd, dus maak beslist te voet of op de fiets een tocht langs deze kleurige gebouwen. Deze bijzondere stijl kenmerkt zich door het gebruik van materialen als roestvrij staal, aluminium, ingelegd hout en lak, en stijlen als getrapte vormen, zigzaglijnen en dramatische welvingen. Bij Miami Beach denken de meeste mensen meteen aan het district South Beach (SoBe), dat beroemd is geworden door de serie ‘Miami Vice’.

South Beach

South Beach is het belangrijkste uitgaansgebied van Miami Beach met heel veel restaurants, nachtclubs, en hostels aan het strand. De clubs zijn de voornaamste attractie, en de 150 hier gevestigde clubs staan erom bekend dat je er moeilijk binnenkomt als je niet de juiste connecties hebt of je bezoek zorgvuldig plant. Als je zo’n chique club in South Beach eens wilt meemaken in de hoop daar rijke en beroemde mensen tegen te komen, is het moeilijk te weten te komen welke clubs op een bepaald moment populair zijn. Omdat ze voortdurend van eigenaar, naam en inrichting veranderen, kan het een hele klus zijn om de club te vinden waar je een of twee maanden geleden van gehoord hebt of om te weten te komen welke club momenteel ‘in’ is bij de sterren.

Miami Beach Botanical Garden

Mensen die de schoonheid zien van een afwisselende collectie planten kunnen terecht in de Miami Beach Botanical Garden, waar op anderhalve hectare een breed scala aan planten te vinden is, waaronder subtropische palmen, bromelia’s en orchideeën. Naast deze rijkdom aan planten kunnen bezoekers ook een folkloristisch optreden bijwonen, tuinierlessen volgen, deelnemen aan een rondleiding of een bezoek brengen aan de ingewikkelde Japanse tuin. En dan, ten slotte, de grootste attractie: de prachtige stranden van Miami Beach en South Beach staan hoog aangeschreven omdat je er heerlijk kunt zwemmen en vanwege het schone, vlekkeloze zand. Twee mogelijke bestemmingen zijn Lummus Beach en de North Shore Open Space Park, waar voorzieningen zijn als picknicktafels, douches en toiletten, en je kunt er ook prima snorkelen en duiken. Als je het niet spannend genoeg vindt om een handdoek neer te gooien, wat zon op te nemen en zo af en toe het water in te lopen – beide stranden hebben ook wandelpaden en volleybalvelden om onder de heldere lucht van Florida je dat door te brengen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in