De hoofdstad van Tjechië is een uitgaansstad bij uitstek. Vele toeristen komen al jaren naar Praag om het beroemde uitgaansleven. Van decadent tot derderangs kroeg en van discotheek met meerdere verdiepingen tot ondergronds gangenstelsel. Elke bar of discotheek is verschillend, zowel qua muziek als het aanwezig publiek. Om meer inzicht te verschaffen in het uitgaansleven van Praag worden daarom een aantal discotheken en bars toegelicht.  

U Fleku

Dit is een van de bekendste pubs in Praag. Naast pub is het tegelijkertijd een restaurant en brouwerij.  Het is vooral zo bekend geworden vanwege het traditionele Tjechische eten, het bier en het vermaak dat deze kroeg biedt. Door zijn populariteit bij toeristen zijn ook de prijzen daar op aangepast.

Adres: Kremencova 11, Metro Narodini Trida (lijn B)

Duplex

Duplex dance club is gelokaliseerd op de hoogste verdieping van groot gebouw in het centrum van de stad aan het Wenceslas Square. Het is een van de meest exclusieve nachtclubs met prachtige lichtshows en muziek van de beste DJ’s van Praag. Door middel van een gigantische glazen kubus, is het mogelijk naar buiten te kijken en te genieten van het uitzicht terwijl je aan je drankje nipt. De prijzen zijn redelijk te noemen voor een nachtclub van dit kaliber. Op vrijdag en zaterdag is de club tot 05.00 open.

Adres: Wenceslas Square 21, Metro Museum (lijn A & C) en Mustek (lijn A & B)

Karlovy Lazne

De Kralovy Lazny is de grootste club van Centraal Europa. De club telt vijf verdiepingen met op iedere verdieping een andere stijl muziek. Van chill out en lounge tot pop, trance, hiphop en hardstyle. Genoeg keuze om zelfs de meest ervaren clubganger tevreden te stellen. De club is meestal goedgevuld in het weekend. Het is dan ook aan te raden om voor elf uur s’avonds aanwezig te zijn. 

De club is dagelijks open van 21.00 tot 04.00.    

Adres: Novotneho Lavka 5, Metro Staromeska (lijn A)

M1 Lounge Bar & Club

Deze club is een van de betere plekken die Praag te bieden heeft. Niet heel lang geleden is de hele club nog verbouwd. Er zijn nieuwe zitgebieden, een uitgebreide dansvloer, een cocktail bar en een zeer luxueuze en exclusieve VIP room. De muziek komt voornamelijk uit de categorieën, R&B, Hip-Hop, Indie Rock en House. De club is al reeds bezocht door enkele beroemde mensen als Matt Damon, Elijah Wood, Kayne West, Coolio en meer.

Adres: Masna 1, Metro Staromeska (lijn A)

Kosten

De kosten zijn zeer verschillend per club. Het is in Praag mogelijk om een halve liter bier te bestellen voor € 0,80 evenals het mogelijk is om voor hetzelfde bier € 8,00 te betalen in een duurdere club. Voor de volledigheid zijn enkele gemiddelde kosten op een rijtje gezet:

De prijs van één bier in een normale bar in Praag: € 1,15
De prijs van een fastfood maaltijd in Praag: € 5,39
De prijs van een driegangenmenu in een redelijk restaurant in Praag: € 12,31
De prijs per kilometer met een taxi in Praag: € 1,1

                              


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in