Op de meeste werkplekken lijkt het er allemaal braaf aan toe te gaan. Toch kunnen uiterst formele arbeidsverhoudingen leiden tot de meest informele sferen. Uit onderzoek blijkt dat minstens één derde van alle Nederlanders weleens seks op het werk heeft gehad. Ongeveer de helft van deze verhitte populatie is getrouwd.  

Vrouwen gebruiken hun flirttechnieken om de aandacht te trekken. Het overgrote deel doet dit met oogcontact of een ondeugende opmerking. Daarnaast worden de digitale communicatiemiddelen veelvuldig ingezet om te flirten met collega’s. Mannen zijn wat directer in hun benadering. Ze proberen doormiddel van vragen erachter te komen, waar de grenzen liggen. Als de juiste situatie zich voordoet, slaan ze hun slag. 

Een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat meer vrouwen dan mannen zich op het werk laten verleiden. In de Verenigde Staten heeft ongeveer 20% van de vrouwen seks op het werk tegenover 12% van de mannen. Wellicht dat de alfamannetjes drukker zijn dan de gemiddelde vrouwelijke collega. Een andere, hoogst onwaarschijnlijke, oorzaak is dat er meer lesbiennes dan homo’s seksueel actief zijn op het werk. Volgens een Brits onderzoek denken vrouwen op een werkdag ongeveer 34 keer aan seks. Dat zou betekenen dat vrouwen gemiddeld om de 14 minuten seksuele gedachtegangen hebben. Van de 1000 vrouwen die aan het onderzoek hebben meegedaan, heeft bijna de helft een sekstekort. Dit zou bijdragen aan de seksuele hersenactiviteiten die zich op de werkvloer afspelen. Meer dan de helft van de vrouwen heeft seksuele gevoelens voor een collega.

Op de Nederlandse fora zijn de meningen verdeeld. De een vertelt rijkelijk over zijn of haar seksuele gevoelens op de werkvloer, de ander is daar wat voorzichtiger mee. Veel forumleden die actief bijdragen aan dit onderwerp hebben zelf geen relatie. De mogelijke oorzaak hiervan laat zich raden.Mensen die elkaar het jawoord hebben gegeven blijken overspelig en uiten zich in anonimiteit. De laatste, en wellicht, gelukkigste groep gebruikers zijn de mensen met een gouden relatie. Veel mensen die verkondigen tot deze groep te behoren, zegt nauwelijks last te hebben van seksuele gevoelens op het kantoor. Vaak wordt erbij vermeld dat zij ‘werken aan de relatie’, waardoor het seksleven met hun vaste partner alleen maar beter wordt.

Het taboe van seksuele gevoelens op het werk lijkt ongeschonden, maar in werkelijkheid is dit onderwerp steeds beter bespreekbaar. Over het algemeen worden taboes liever online besproken, maar so what? Men kan gevoelens kwijt en bovendien lezen hoe anderen er over denken. Het zal nog wel even duren voordat dit soort gevoelige onderwerpen in huiskamergesprekken naar voren komen. Tot die tijd blijft men stiekem dromen over collega’s, klanten of misschien wel… de baas?
 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in