Omdat Disneyland Parijs zo’n groot succes was, kwam er in 2002 een tweede park bij: Walt Disney Studios. Dit park is misschien niet zo magisch als het eerste park, maar maakt wel een verpletterende indruk op alle bezoekers.

Algemene informatie

Het park Walt Disney Studios ligt direct naast de ingang van Disneyland. Dit hele park staat in het teken van de filmindustrie en wordt daarom ook wel het Movie Park genoemd. Bezoekers hebben hier de kans om een kijkje te nemen achter de schermen en mee te kijken met regisseurs van films. In dit park lopen, net als in het eerste park, Disney figuren rond, maar ook kun je er filmsets bekijken en zie je special effects. De toegang kost 57 euro per persoon per dag en het park is geopend van tien uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds.

Attracties

Natuurlijk heeft ook het Walt Disney Studios park een heleboel attracties voor zowel jong als oud. Een aantal van deze attracties wordt hieronder beschreven.

Tram Tour: Behind the Magic

In deze tram die zich achterin het park bevindt, maak je een reis langs verschillende filmsets. Er worden prachtige special effects getoond. Ook rijd je langs auto’s die gebruikt zijn in verschillende bekende films, zoals Pearl Harbour. De scène waarbij een ontploffing en een overstroming worden nagemaakt is wel het meest spectaculair.

Aladin

Aladin is een rustige attractie die bedoeld is voor jonge kinderen. Op een vliegend tapijt draai je in het rond. Door op een knop te duwen kun je zelf kiezen of je omlaag of omhoog wilt vliegen.

Stitch Live

Bij de show Stitch Live praat het tekenfilmfiguur Stitch via een scherm met het publiek. Stitch reageert op alles wat er in de zaal gebeurt. De kinderen in de zaal kunnen hem op deze manier helpen te ontsnappen wanneer hij achtervolgd wordt. Dankzij de humor is de show ook leuk voor volwassenen.

The Twilight Zone Tower of Terror

De Tower of Terror is een van de meest heftige attracties van het park. Je bevindt je hier in het Hollywood Tower Hotel dat na een blikseminslag is omgetoverd tot een spookhotel. In een grote lift word je naar de twaalfde verdieping op zestig meter hoogte gebracht. Vanaf daar stort je razendsnel in een vrije val naar beneden.

Rock ‘n’ Rollercoaster

De achtbaan Rock ‘n’ Rollercoaster neemt je mee door de wereld van de Amerikaanse rockband Aerosmith. Bij deze achtbaan word je afgeschoten waarna je een heftige rit maakt langs loopings en versnellingen.

Autoshow

Twee keer per dag wordt er een spectaculaire autoshow georganiseerd in het park. Hier kun je zien hoe een scène uit een actiefilm wordt gespeeld, waarbij de auto’s in het rond vliegen. Het meest bijzondere is misschien nog wel dat er nooit iets fout gaat. Deze show is een geweldige ervaring voor iedereen die van auto’s, film en actie houdt.

Fast Pass

Bij bijna alle attracties is een speciale Fast Pass rij. Dit is een veel kortere rij waar je alleen in mag staan als je een speciale Fast Pass hebt. Deze pas kun je krijgen met je toegangsbewijs van het park. Je kunt hem gratis ophalen bij de attractie zelf. Op de Fast Pass staat de tijd waarop je in de attractie mag, dit is vaak een half uur of een uur later. Zo kan je in je wachttijd een heleboel andere dingen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in