Een all-inclusive vakantie is een compleet verzorgde reis naar een exotische bestemming waarbij alles is inbegrepen in de prijs: eten, drinken, vlucht, accommodatie en activiteiten zoals fitness en sauna. Excursies zijn optioneel. Ze worden wel aangeboden door de reisorganisatie, maar zijn niet inbegrepen in de prijs.

Geschiedenis

Het concept all-inclusive is uitgevonden door Club Med, dat resorts over de hele wereld heeft. Club Med is in 1950 opgericht door de Belg Gerard Blitz en was in eerste instantie eenvoudig van opzet: men sliep in eenvoudige hutten op het strand met gedeelde sanitaire voorzieningen. Later stortte Club Med zich op het luxere segment in de vakantiemarkt. Het eerste Club Med all-inclusive resort ter wereld is Frenchman's Cove Resort in Jamaica.

Voordelen van all-inclusive vakanties

Het voordeel van all-inclusive is dat je ter plaatse niets meer hoeft uit te geven, waardoor je je budget niet overschrijdt. In het resort waar je zit, is van alles te doen, waardoor je het terrein niet hoeft te verlaten. Ideaal dus voor als je helemaal tot rust wilt komen en lekker wilt luieren op vakantie. Sommige resorts richten zich alleen op bepaalde doelgroepen: singles, gezinnen, volwassenen, etc. Een all-inclusive vakantie binnen Europa is al te boeken vanaf € 430.

Ultra all-inclusive

Een uitgebreidere vorm van all-inclusive is Ultra all-inclusive. Het verschil met ‘gewone’ all-inclusive is dat je 24 uur per dag gratis kunt eten en drinken, terwijl dat bij een gewone all-inclusive vaak tot 23.00 uur of 24.00 uur is. Ook zijn alle alcoholische dranken bij de prijs inbegrepen. In de gewone all-inclusive zijn alleen lokale alcoholische dranken bij de prijs inbegrepen. Verder heeft ultra all-inclusive een uitgebreider programma, zoals massage of watersport.

Kritiek

Vanuit economisch oogpunt is er kritiek op all-inclusive vakanties. De resorts bevinden zich vaak op een afgelegen locatie, waardoor toeristen niet worden gestimuleerd om de omgeving te verkennen. Hierdoor wordt de lokale economie niet gestimuleerd. Daarnaast worden resorts vaak gerund door grote bedrijven, zoals Club Med, waardoor de lokale bedrijven er niets aan verdienen. Daar staat tegenover dat toeristen wel geld uitgeven op het vliegveld in het land waar het resort zich bevindt. Ook zorgt een resort voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Populaire all-inclusive bestemmingen

All-inclusive vakanties worden steeds populairder en bijna alle reisorganisaties bieden ze dan ook aan. Resorts bevinden zich voornamelijk buiten Europa, maar ook Spanje, Portugal en Griekenland worden veel bezocht. Een aantal populaire all-inclusive bestemmingen is Egypte, Mexico, Tunesië, Cuba en Dominicaanse Republiek.

http://www.leerwiki.nl/Wat_is_een_all-inclusive_vakantie%3F
http://www.italieallinclusive.nl/wat-is-all-inclusi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in