Kreta is het grootste eiland van Griekenland en is voornamelijk bekend als toeristische trekpleister. Er zijn ook genoeg redenen waarom dit gebied zoveel bezoekers trekt. Naast een aangename temperatuur, zon, zee en strand en historische overblijfselen is er nog een reden voor de meeste toeristen om een bezoek te brengen aan Kreta. Dit is het uitgaansgebied rondom Chersonissos. Chersonissos bestaat uit talloze souvenirwinkeltjes, restaurants, barretjes en discotheken. Wat uitleg over wat er zoal te doen is in Chersonissos.

Starbeach

Starbeach is een park omringd met zwembaden, glijbanen, barretjes en muziek. Genieten van een lekker drankje terwijl bekende DJ’s de meeste geweldige beats uit de speakers blazen. Zien en gezien worden is wat telt op Starbeach. In de zomermaanden is het doorgaans zeer druk op Starbeach. Deze plek geeft de, veelal Nederlandse toeristen, de mogelijkheid om ook overdag een feestje te bouwen. De drankprijzen zijn echter wel wat aan de hoge kant. (€ 4 of € 5 per biertje).

Uitgaan

Uitgaan is een begrip in Chersonissos. Vele discotheken draaien lekkere muziek tot in de laatste uurtjes van de nacht. Er zijn een aantal bekende en grote clubs die wat nadere uitleg verdienen.

Amnesia

Een van de grootste clubs in Chersonissos. Mooie muziek en een leuk publiek dat voornamelijk komt om te dansen.

Matrix Club

Dit is de grootste club in Chersonissos. De muziek die er gedraaid wordt is voornamelijk dance en trance. De club heeft ook een loungecafé waar je kunt genieten van eten, ijs en de heerlijkste cocktails. De club zelf hanteert over het algemeen hoge drankprijzen.

Verder zijn er andere kroegen en discotheken die een bezoek waardig zijn zoals bijvoorbeeld Club Tiger, Mouragio, Bio Bio, Status en natuurlijk ’t Hof van Holland.

Kroegentocht

Net als in veel populaire vakantiegebieden is het ook in Chersonissos mogelijk mee te gaan met een kroegentocht. Het voordeel hiervan is dat je veel mensen leert kennen en tegelijkertijd veel barretjes tegenkomt, zodat je kunt zien waar het gezellig is. Vaak bieden reisorganisaties als GogoTours en Beachmasters deze kroegentocht aan als partypakket. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om stiekem met deze groepen mee te lopen en zo gratis mee te profiteren!

Aanraders

  • Chersonissos telt veel kleine en leuke winkeltjes waar je kleding en/of leuke souvenirs kan kopen.
  • Typische Griekse gerechten eten in een van de vele restaurants. Probeer wel op zoek te gaan naar de echte restaurants en de zogenaamde toeristenvallen te vermijden. Vaak heeft het dan ook meer nut om wat verder achteraf te zoeken. Het probleem met toeristische steden als Chersonissos is dat deze vaak te veel inspelen op toeristische wensen en daar het menu op aanpassen.
  • Indrinken aangezien het uitgaansleven best duur uit kan vallen.
  • Alhoewel veel proppers vervelend over kunnen komen, is het mogelijk om via deze mensen toch een korting te ontvangen op de entree van je favoriete discotheek.

Al met al kan worden geconcludeerd dat Chersonissos veel te bieden heeft voor jongeren. Zijn variëteit aan discotheken, kroegen en restaurants hebben als wat je nodig hebt voor een topvakantie.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in