Tallinn is de hoofdstad van Estland. De stad ligt aan de Finse golf en telt meer dan 400.000 inwoners. Voor veel toeristen is Tallinn een stuk onbekender dan zijn Baltische broertje Riga. De stad heeft stadsrechten sinds 1248 en dit middeleeuwse karakter is nog goed behouden gebleven. De stad ziet eruit als een sprookje en wordt door vele mensen beschouwd als een van de mooiste steden van Europa.  Vandaar wat uitleg over enkele musea en het nachtleven van de Estse hoofdstad.

Enkele musea

Dominican Monastery Museum:

Het oudste gebouw van Talinn. Dit gebouw bestaat al sinds 1242 en is ouder dan de stadsrechten van de stad.

Estonian Museum of Applied Art and design:

Dit museum stelt de meest indrukwekkende toegepaste kunstwerken van 1900 tot vandaag tentoon.

De kosten voor dit museum zijn ongeveer 40 EKK.

Estonian History Museum:

Het Maarjamäe Paleis nu de plek van een grote exhibitie die toegewijd is aan de republiek van Estland. Het vertelt het verhaal van de geboorte, ontwikkeling, bezigheden en het verkrijgen van de onafhankelijkheid.

De kosten voor dit museum zijn ongeveer 40 EKK.

Tallinn city Museum

Talinn’s meest moderne en best gepresenteerde historisch museum. Het introduceert alle vitale aspecten van het verleden van de stad en zijn ontwikkeling.

De kosten voor dit museum zijn ongeveer 35 EKK.

Voor veelvuldig musea bezoek of bezoek van andere bezienswaardigheden, is het aan te raden om een Tallinn Card te nemen. Dit kan aanzienlijk in de kosten schelen aangezien veel musea hierdoor gratis zijn. Daarnaast kun je hiermee ook een sightseeing tour nemen per bus, voet of fiets welke ook gratis is. Tevens is het gebruik van het stadstransport in de vorm van bustransport gratis.

Uitgaan

De oude stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en Estland is één van de snelst groeiende economieën van de wereld. Naast dit gegeven staat Tallinn ook nog eens bol van het uitgaansleven. De nachtbrakers van Talinn zijn, vanuit internationale bodem, voornamelijk afkomstig uit Engeland dat gebruik maakt van de mogelijkheid om Tallinn te bezoeken door middel van goedkope vluchten. Ook de bekende drinkboot uit Helsinki zorgt in het weekend voor vele toeristen die het nachtleven van Tallinn overspoelen. Een greep van de grote lijst van discotheken in Tallinn:

Pegasus

De moderne bar voorziet de bezoekers van de meest geweldige cocktails. Deze bar, gelokaliseerd in het oude centrum van Tallinn, is zeer modieus ingericht en stevig aan de prijs. Degene voor wie deze elitaire bezigheid is weggelegd kunnen rekenen op een bijzondere avond uit.

Hollywood

Het grote verschil met het Hollywood in Amerika, is dat hier nog veel meer fitte en mooie vrouwen uit Tallinn rond lopen die wel houden van een feestje. De muziek op de dansvloer is vriendelijk te noemen en de prijzen zijn redelijk. Een bezoek aan de club leuk maken is dan ook niet heel moeilijk.

Club Parlamant

Drie verdiepingen gevuld met dansende, wiebelende, zonnebankgebruinde en geblondeerde collegegirls. Je moet er van houden. Dit zijn echter wel de redenen waarom de club zo beroemd is geworden in Tallinn. Verder organiseert deze club vele evenementen zoals bijvoorbeeld de populaire miss Tallinn wedstrijd.

Kosten

  • De prijs van een biertje in de kroeg is ongeveer € 2,50 voor een halve liter.
  • De prijs van kop koffie in een bar of café is ongeveer € 1,57.
  • De prijs van een fastfood maaltijd is ongeveer € 1,88.
  • De prijs van een driegangen menu is een redelijk restaurant is ongeveer € 18,00
  • De prijs per kilometer middels de taxi komt neer op ongeveer € 0,44

De kosten voor de reis zijn afhankelijk. Rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam komen vaak boven de € 150.

Het is mogelijk om een bezoek naar Tallinn te combineren met een bezoek aan Helsinki. Per boot is Tallinn binnen twee uur te bereiken. De vliegtickets naar Helsinki zijn waarschijnlijk goedkoper.

Hoe dan ook, een bezoek aan de sprookjesstad die zichzelf Tallinn noemt, staat gelijk aan een hoop plezier tijdens het uitgaan en genot overdag door alle prachtige bezienswaardigheden die Tallinn te bieden heeft.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in