Wil je de meest verbluffende bezienswaardigheden zien die Frankrijk te bieden heeft? Hier lees je meer over vier spectaculaire plekken die je kunt bezoeken als je in Frankrijk kampeert.

Spectaculaire bezienswaardigheden in Frankrijk

Je kunt je van alles voorstellen bij een kampeervakantie in Frankrijk: een ruige gezinsvakantie aan zee, een rustig achterafplekje op het platteland, een gourmet-vakantie in chique restaurants en wijngaarden, een culturele vakantie waarin je de beste musea bezoekt die het land te bieden heeft.

Maar voor sommige mensen betekent een bezoek aan een vreemd land dat je de geweldigste en meest spectaculaire bezienswaardigheden gaat zien. Als je zo’n soort reiziger bent, lees dan verder: hier komen, van schitterende bergen tot prachtige gebouwen, vier van de meest verbluffende bezienswaardigheden van Frankrijk.

Mont Blanc

De Alpen kennen vele beroemde bergen, waaronder de Eiger en de Matterhorn, maar de Mont Blanc is ze allemaal de baas. Met zijn 4810 meter, uittorenend  boven het Franse stadje Chamonix, is hij de hoogste berg van West-Europa en hij houdt  al eeuwen klimmers, wandelaars en natuurliefhebbers in zijn ban.

Om de top van de Mont Blanc te bereiken moet je een geoefend klimmer zijn en je zorgvuldig voorbereiden, maar iedereen kan de schoonheid van de berg komen bewonderen. Als je in Frankrijk kampeert en de Mont Blanc wilt zien, zijn er meer dan genoeg campings in de buurt die als uitvalsbasis kunnen dienen, of, als je in een ander deel van het land wilt kamperen kun je de trein naar Chamonix nemen. Waar je ook je tent opslaat, de Mont Blanc moet je gezien hebben.

Mont St Michel

Als spectaculaire bezienswaardigheid is Mont St Michel nauwelijks te overtreffen. Deze versterkte abdij, gebouwd op een eiland een kilometer van de Franse noordkust, is alleen op bepaalde uren van de dag te bereiken, als het tij zich terugtrekt en er een landbrug bloot komt te liggen die het eiland met het vasteland verbindt. Dankzij het gotische ontwerp en de unieke locatie biedt Mont St Michel een adembenemende aanblik, vooral als je de kans hebt de abdij  ’s nachts te bezoeken.

Bretagne is een prachtig stuk van Frankrijk om te kamperen, met een schitterende kust en talrijke historische bezienswaardigheden, en als je van plan bent in Bretagne te gaan kamperen, ga dan in elk geval ook naar Mont St Michel.

Château de Chambord

Het Loiredal is een van de mooiste gebieden van Frankrijk, een paradijs voor wandelaars, fietsers en kampeerders die genieten van het glooiende landschap, de prachtige rivier en de beroemde châteaus van het dal. Het meest spectaculaire van allemaal is misschien wel Château de Chambord. Dit zestiende-eeuwse renaissancegebouw (naar sommigen beweren ontworpen door Leonardo da Vinci) is het grootste château in de regio, gebouwd als jachtslot door de Franse koning François I. Als je in het Loiredal gaat kamperen  is het een must om te bezoeken.

Het Paleis van Versailles

De Franse monarchie was verantwoordelijk voor de bouw van talloze indrukwekkende gebouwen, maar geen daarvan kan zich meten met de grandeur van het Paleis van Versailles. Dit reusachtige gebouw, als koninklijke residentie aan de rand van Parijs gebouwd, vormt het ultieme symbool van de koningen van Frankrijk en is een van de meest spectaculaire plekken die je in Frankrijk kunt bezoeken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in