Veel mensen proberen zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan. De tendens is dat mensen internet afstruinen op zoek naar goede deals. Vakanties worden ook via opbod aangeboden via veilingsites. Een paar tips om zo goedkoop mogelijk een veiling te winnen.

Veilingsites schieten als paddestoelen uit de grond. De kritiek op zulke webpagina's is ook niet van de lucht. Je hoort vaak dat mensen denken dat het doorgestoken kaart is. Een paar tips om veilingen te winnen zonder duur uit te zijn.

Tips om goedkoop veilingen te winnen

1. Controleer eerst wat de originele prijs van de veilingsobject is. Als je bijvoorbeeld voor een goedkope hotelovernachting gaat, kun je het best eerst even googlen op de naam van het hotel. Dan weet je meteen wat je maximum bod moet zijn.

2. Kijk bij de details wat er onder het kopje "exclusief" staat. Als er hoge service- of administratiekosten worden gevraagd, wordt een veilingsobject al minder interessant.

3. Kijk of het object vaker wordt aangeboden voor een veiling. Vaak worden hotelkamers dagelijks geveild. Het is dan zeker zinvol om te kijken op welk bedrag deze veiling eindigt. Dit geeft je een idee van de prijs waar je zelf op uit zult komen.

4. Doe niet mee aan het daadwerkelijk bieden tot de laatste 10 seconden van de veiling. Het is jammer als mensen de prijs opdrijven vanaf de start van een veiling. Het komt zelden voor dat de eerste bieder daadwerkelijk de veiling wint.

5. Bepaal een paar minuten van tevoren aan de hand van voorafgaande biedingen wat je maximaal wilt bieden. Voer dit bedrag al in zonder het te bevestigen. Een typefout maken in de laatste 10 seconden kon namelijk wel eens een dure grap worden.

6. Kies een onafgerond bedrag. Als je 50 euro wilt bieden, maak er dan 51 euro van. Als je 55 euro wilt bieden, maak er dan 56 euro van. Dan win je namelijk nét van degene die het afgeronde bedrag heeft gekozen en beperk je de extra kosten tot een minimum.

Veel succes en een hele fijne vakantie toegewenst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in