Spirituele ontwikkeling is een breed en ruim begrip, de volgende begrippen komen aan bod, intuitieve ontwikkeling en mediamieke ontwikkeling. Wat is nu werkelijk het verschil? Hier lees je alles!

Spirituele ontwikkeling.

Spirituele ontwikkeling is een algemene benaming.

Er zijn mensen die vinden dat het te maken heeft met geesten en spoken en rare krachten die je 's nachts van je bed tillen. Anderen zeggen dat het te maken heeft met je persoonlijke groei.

Als we spiritualiteit opzoeken met google worden we geleid naar Wikipedia met de volgende beschrijving: Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.

Geest

Vanuit mijn eigen oogpunt bekeken begrijp ik dat het zeker een groot deel de geest is die hier mee te maken heeft. Je denken, je hersenen, je mentale toestand en je emotionele toestand zullen daar veel invloed op hebben. Als de geest goed in balans is, is de mens vaak het gelukkigst naar mijn mening.

Religie

Religie kun je bekijken op verschillende manieren, want er zijn er ook heel veel. Door verschillende culturen zijn er verschillende religies en ieder mens is vrij om te geloven wat hij wil.

Bovennatuurlijke krachten

Bovennatuurlijke krachten zijn vaak niet te verklaren door de bekende natuurwetten. Zoals het gewoonlijk zou moeten zijn. Als ze niet op normale wijze kunnen worden vastgesteld kunnen het dan wel bovennatuurlijke krachten zijn. Ook hierin is het wel dat ieder mens vrij is om te geloven wat hij wil.

Persoonlijke innerlijke ervaring

Dit spreek voor zich, de ervaring en beleving van de persoon zelf.

Intuitieve en mediamieke ontwikkeling

Spirituele ontwikkeing is een ruim begrip, hieronder vallen ook intuitieve en mediamieke ontwikkeling. Tussen deze twee is toch zeker een groot verschil.

Intuitieve ontwikkeling

Iedereen beschikt over intuïtie. Door dit te ontwikkelen verruim je je bewustzijn en stimuleer je je spirituele ontwikkeling en persoonlijke groei. Je kijk op het leven kan veranderen door een dieper besef van wie je bent en wat je kunt. Dit brengt je dichterbij jezelf waardoor je goed in balans kunt komen.Wikipedia komt met de volgende beschrijving over het bewustzijn:

Bewustzijn wordt omschreven als subjectieve reflectie op indrukken uit de buitenwereld (weten van wat je ziet, hoort of voelt en daarover kunnen vertellen) of op eigen mentale processen (weten van wat er in je omgaat en daarover kunnen vertellen). Anders gezegd: bewustzijn is een toestand van de geest die gekenmerkt is door een besef van de  eigen ik en de omgeving.

Mediamieke ontwikkeling.

Dit is zeker een hele andere tak van ontwikkeling, maar zeer bijzonder zoals je in je intuitieve ontwikkeling veel aan je zelf werkt zul je mediamiek werken met de geestenwereld. Door een cursus mediamieke ontwikkeling te volgen kun je leren om contact te maken met de geestenwereld, je leert communiceren met dierbare overledenen via voorwerpen of via een naam of gewoon spontaan en je leert hoe je de geestenwereld kunt 'voelen'.

Het verschil

Het verschil tussen intuitieve ontwikkeling en mediamieke ontwikkeling is dus dat je in intuitieve ontwikkeling vooral bezig bent met je eigen persoonlijke spirituele groei. En deze ontwikkeling kun je uitbreiden met mediamieke ontwikkeling wat staat voor contact maken met de geestenwereld, de wereld met onze dierbare overledenen die nog steeds altijd een oogje in het zeil houden bij ons hier op aarde.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bewustzijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in