De Scientology-beweging kwam sterk in opkomst toen bleek dat acteur Tom Cruise zich bij deze kerk aansloot. Scientology heeft vooral Westerse leden en ook in Nederland kun je je aansluiten. Twee presentatrices van het televisieprogramma Rambam zijn undercover gegaan.

Scientology

De Scientology beweging is geïnspireerd door oude zelfverbeteringstechnieken genaamd Dianetica. Dit werd in de jaren ’50  beschreven in het boek Dianetics, the Modern Science of Mental Health. De religie beweert zelf 10 miljoen leden wereldwijd te hebben, maar een bevestiging kan hier niet voor gevonden worden. De religie wordt gezien als controversieel, omdat er vreemde dingen zouden gebeuren. Duitsland heeft daarom besloten om Scientology als sekte aan te merken en een paar Duitse politici wil zelfs een verbod op deze religie in hun land. De insteek van de religie is dat mensen een geest hebben die nooit dood gaat. Daarom geloven aanhangers van dit geloof ook dat mensen nog ballast met zich meedragen uit vorige levens, wat voor blokkades kan zorgen. Deze blokkades zouden zij kunnen uitwissen door speciale technieken die men kan leren tijdens de verschillende cursussen die zij aanbieden. 

Kinderen

Zoek je echter hulp bij de Scientology Kerk in Nederland voor bijvoorbeeld een opgelopen trauma, dan is de kans aanwezig dan een kind je gaat behandelen. Het televisieprogramma Rambam heeft aandacht besteed aan dit onderwerp en twee presentatrices zijn undercover gegaan. Eén van de presentatrices die undercover ging vroeg hulp aan de Scientology Kerk en er verscheen een 11-jarig jongetje dat werd voorgesteld als haar begeleider. Ze moest haar ziel en zaligheid blootleggen aan een 11-jarige die haar zou moeten helpen om haar zogenaamde trauma zou moeten helpen verwerken. Het jongetje zegt dat hij vroeg volwassen is geworden. Sommige kinderen worden op hun tiende al volwassen en sommigen zijn op hun dertigste nog steeds niet volwassen. Het ligt aan het Westen, zij scheren het allemaal over één kam, legt het jongetje uit. Hoe het jongetje hier terecht is gekomen en waarom het niet gewoon thuis met speelgoed speelt is niet duidelijk.

Clear worden

Het doel van de Scientology Kerk is het achterhalen van de blokkades en het erkennen ervan. Zo zouden mensen van hun trauma’s afkomen en ‘clear’ worden. Men zou niet meer ziek zijn, geen bagage meer meedragen en zelfs bovennatuurlijke krachten krijgen. Om tot deze ‘verlichte ziel’ te komen dienen wel alle cursussen te worden gevolgd waar je een duit voor in het zakje moet doen. Een cursus kan wel 2.000 euro kosten. 

Kamp

Wat de presentatrice ontdekte was dat er auditing sessies werden gefilmd die vervolgens in een archief werden opgeslagen. Als je wil dat die gevoelige en persoonlijke informatie wordt gewist heb je pech, want daar doen ze niet aan bij de Scientology Kerk. Wat ze met de opnames doen, is echter onbekend. Als je als lid van deze kerk je lidmaatschap wil beëindigen, kun je ervanuit gaan dat de stafleden dit er niet zomaar bij laten zitten. Ze zullen je stalken en soms zelfs gevangennemen en opsluiten in een kamp waar je mishandeld wordt. 

Beroemdheden

Naast Tom Cruise, die al jarenlang lid is van de Scientology Kerk, zijn nog meerdere beroemdheden aangesloten bij deze Kerk. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan John Travolta. Ook worden jonge mensen vaak gemanipuleerd om zich aan te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in