Heb je weleens gehoord van badminton? Je hebt het vast wel eens gespeeld op vakantie, maar hoe werkt het eigenlijk als echte sport.

Badminton zeer populair in Azie

Badminton is een sport die vooral wordt beoefend in Azie. Daar is het erg populair, net zoals in Nederland voetbal erg populair is.

Basisregels badminton

Met badminton moet je met een raket een shuttle over het net bij de tegenstander op de grond zien te krijgen. Als dat lukt heb je een punt. Je kan ook een punt verdienen doordat de tegenstander de shuttle buiten de lijnen slaat. Met badminton speel je tot de 21 punten en het moet 2 punten verschil zijn.

Meteen raket sla je met gemak de shuttle met 60 kilometer per uur. daarom moet je erg snel kunnen reageren. Bij badminton heb je veschillende wedstrijden die je kan spelen: mannen dubbel spel, vrouwen dubbel spel, man en vrouw tegen man en vrouw, man tegen man en vrouw tegen vrouw. de mannen en de vrouwen worden dus vaak apart ingedeeld.

Badminton olymische sport

Sinds 1992 is badminton een olymische sport. de sport wordt steeds populairder. Het is voor de Nederlanders steeds wel een uitdaging om de Aziaten te verslaan. want Aziatisch land is wereldkampioen.

Shuttle van ganzenveren

De shuttle is gemaakt van ganzenveren. maar dit soort shuttles gaan wel erg snel kapot. in een wedstrijd worden er soms wel 5 kapot geslagen! maar als je een plastic shuttle neemt kost het veel meer moeite om te slaan en kan je dus minder hard slaan. rakets worden trouwens ook snel kapot geslagen. En als die kapot gaan worden er vaak gewoon nieuwe draden in gedaan. Het net van badminton hangt op een meter vijftig hoog. Dus het is handig als je langer dan 1.50 bent want dan kan je beter smashen.

Badminton veld

Er zijn bij badminton soort 2 rechthoekige lijnen de 1 is in de andere. En er is ook nog 1 streep precies door het midden. bij twee tegen 2 is het met de opslag kort en breedt en na de oplag worden de buitenste lijnen gebruikt. bij enkel spel is het altijd lang en smal. met de opslag moet je ook nog opletten dat je niet te kort slaat wont er is ook nog een lijn aan allebei de kanten van het net (ongeveer 1,20m verwijdert van het net) en als je daar voor slaat heeft de ander ook een punt.

Je  hebt bij badminton verschillende slagen je hebt de lob, de drop, de netdrop, smash, drive. de lob is eigenlijk gewoon hoog achterin slaan. de drop is zacht maar wel strak over het net heen slaan. de netdrop is de shuttle met een boogje vlak over het net heen slaan. de smash is hard en strak over het net heen slaan. en de drive is recht over het net heen slaan. Als je al deze slagen goed beheerst ben je als een erg goede badmintonner.

Badminton opslag

De opslag is erg belangrijk bij badminton want als je kort wil opslaan en je doet het iets te hoog wordt de shuttle meteen afgesmashd. je moet goed kijken waar de tegenstander staat. stel dat hij achterin staat moet je kort slaan want dan kan hij hem niet afsmashen. De meest gebruikte opslag is kort over het net want dan krijg je hem vaak hoog terug en kan je hem zelf afsmashen.

Dus als je al van plan was om ergens in de buurt op de badminton te gaan zou ik dat je zeker aanraden, want het is een superleuke sport!!!

badminton wikipedia( lang niet alles)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in