Het is weer tijd om op skivakantie te gaan. Het is wel belangrijk om goed beschermd van de piste af te glijden. Dat doe je bijvoorbeeld door de juist skibril en skihelm mee te nemen. Dit hoeft niet lastig te zijn, want je kan ze overal kopen. Alleen is het wel van groot belang dat je oplet of de persoonlijke beschermingsmiddelen die je koopt ook voldoen aan de eisen. Welke eisen dat zijn, dat gaan we je op deze plek leren. Zo kan je onbezorgd genieten van de sneeuw.

De glazen van de bril

De bril moet je tegen meerdere bedreigingen beschermen. Zo sta je bijvoorbeeld veel dichterbij de zon. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je er goed aan doet om gespiegelde en getinte glazen kiest. Daarmee kan je voorkomen dat de zon voor schade aan je ogen zorgt. Het is daarnaast belangrijk dat de glazen goed stevig zijn zodat sneeuw en andere zaken niet in je ogen kunnen komen. De bril moet dus in de eerste plaats zorgen voor goede bescherming. Het is echter ook belangrijk om op een ander kenmerk te letten.

Zeker zijn van goed zicht

De bril moet stevig zitten, maar ook goed ventileren. Wanneer je druk bezig bent in de sneeuw, dan krijg je het zelf warm en ga je mogelijk transpireren. Bovendien is het natuurlijk vochtig in de sneeuw. Je wilt echter wel je goede zicht behouden wanneer je de piste af duikt. Daarom is het fijn wanneer de glazen ook een anti fog coating hebben gekregen. Zoals het ook fijn is wanneer er luchtcirculatie mogelijk is wanneer je de bril stevig op je hoofd hebt. Ventilatie is dus net zo belangrijk om op te letten als bescherming.

Bescherming van de helm

Wanneer je een helm gaat uitkiezen, dan is het belangrijk dat deze precies de juiste pasvorm hebben. Het moet voelen alsof het natuurlijk is dat de helm op je hoofd zit. Ook het design moet goed gestroomlijnd zijn. Is de helm te lomp, dan kan dat tot problemen leiden bij een val. Het is fijn wanneer je de helm enigszins kan verstellen omdat er nu eenmaal geen twee hoofden precies gelijk zijn. Wat voor de bril geldt, geldt ook voor de helm. Het is heel belangrijk dat deze goed ventileert zodat het niet veel te warm wordt als je druk bezig bent in de sneeuw.

Oog voor het design

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om je goed te voelen met de bril en helm op je hoofd. Daarom is het ook geen probleem om naar design te kijken. Voor de brillen is het bijvoorbeeld leuk wanneer je kiest voor een model met glazen waarvan de tint mee verandert met het licht. Als het gaat om de helm, dan kijk je bijvoorbeeld naar verschillende kleuren en eventueel een leuk ontwerp dat op de helm is afgedrukt. Dat kan je bijvoorbeeld doen aan de hand van de kleuren en ontwerpen van de rest van je ski-outfit. Zo kan je goed voor de dag komen en heb je meer zelfvertrouwen op de piste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in