Door een autoverzekering op internet af te sluiten kun je een hoop besparen. In dit artikel worden een aantal tips gegeven die laten zien hoe je dit het beste kunt doen.

Kijk eerst naar je huidige polis

Verzekeringen worden vaak automatisch verlengd zonder dat er eerst naar de huidige situatie wordt gekeken. Er is een goede kans dat je daardoor te veel betaalt voor je verzekering. Schrijf eerst op wat wel en niet wordt gedekt door je verzekering. Let hierbij op de kleine lettertjes. Wordt bijvoorbeeld glas- of stormschade gedekt? Vraag jezelf af of je dit ook echt nodig hebt.
 

Vind een site waar je online kunt vergelijken

De meeste mensen schaffen verzekeringen aan zonder deze eerst goed te vergelijken met andere verzekeraars. Dat is zonde want tegenwoordig geeft internet ons de mogelijkheid om gebruik te maken van onafhankelijke vergelijkingssites zoals independer.nl.
 

Stap niet meteen over

Wanneer je de polissen hebt ontvangen en deze inderdaad goedkoper uitkomen, stap dan niet meteen over. Bij het overstappen naar andere verzekeraars kun je soms voor onverwachte kosten komen te staan. Bel je eigen verzekeraar op met je bevindingen. Geef aan dat je graag klant wilt blijven maar dat je niet meer wilt betalen dan nodig is. De meeste verzekeraars zullen je een nieuw voorstel sturen dat beter aansluit op je huidige situatie.
 

Kies het beste aanbod

Wanneer je alle benodigde informatie hebt ontvangen en vergeleken, kun je vaak extra kortingen ontvangen door kortingscodes te gebruiken. Nu verzekeraars zien dat internet een steeds dominantere rol inneemt bij het afsluiten van verzekeringen, gebruiken zij deze marketing methode om klanten aan zich te binden. Met een simpele zoekopdracht zoals 'actiecode Inshared' heb je de mogelijkheid om nog eens 30% te besparen op je verzekering.
 

Stappenplan in het kort

1. Kijk kritisch naar je eigen verzekering en pas deze aan op je huidige situatie.
2. Vul de nieuwe gegevens in op onafhankelijke vergelijkingssites.
3. Onderhandel met je eigen verzekeraar over een goedkopere verzekering.
4. Ga op zoek naar kortingscodes om nog goedkoper uit te zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in