GreatCompany! wil 40plussers bij elkaar brengen door internet. Via een website kunnen de leden activiteiten organiseren en bekendmaken aan anderen die op zoek zijn naar nieuwe contacten. Mits positieve respons gaat de activiteit dan door, met de hoop op een geslaagde middag of avond.

Activiteiten

Het merendeel van de activiteiten van GreatCompany! wordt georganiseerd door de leden zelf. Op die manier is er ruimte voor originele uitstappen zoals bijvoorbeeld een sloepentocht door Haarlem, of een museumnacht in Leiden. Deze activiteiten zijn meestal bedoeld voor een tiental personen. Daarnaast organiseert de website zelf grotere events, zo staat er bijvoorbeeld een bijeenkomst rond Kerstmis op het programma voor een honderdtal leden. Alle activiteiten zijn en blijven heel gericht op groepsactiviteiten, voor romantische uitjes is geen plaats. Tenzij er natuurlijk een klik is met iemand anders tijdens die activiteit, maar dan kan je elkaar privé benaderen voor een date. De kosten van elke activiteit worden op voorhand aangegeven door de organisator, net als de plaats of eventuele specifieke details.

40plus, een bewuste keuze

De doelgroep van de community is heel specifiek: veertigplussers. GreatCompany! mikt actief op deze leeftijdscategorie om zo makkelijker raakpunten te vinden bij de gebruikers onderling. Bovendien is het ook een leeftijd waarop vaak veranderingen voorkomen. Verlies van een partner, kinderen het huis uit, verhuizen naar een andere stad kunnen allemaal redenen zijn waarom iemand een nieuw sociaal netwerk wil opbouwen. Ook is de concurrentie van andere websites groot. “40+ is heel bewust voor gekozen. Voor de leeftijdsgroep onder 40 is er al genoeg. Deze sites hebben meestal een wat ‘party-achtige’ uitstraling. Een sfeer waar een hoop 40+ers zich niet meer bij thuis voelen.” stelt GreatCompany.

Geen datingsite

Een van de grote risico's van een website als deze is dat ze langzaam verandert in een datingsite. Dit willen de eigenaren van GreatCompany! niet, ze rekenen op de activiteiten in groep om dit tegen te gaan. Ook zijn profielen van anderen niet meteen zichtbaar en is het niet de bedoeling om op elkaars profiel te reageren. Je kan het profiel en de interesses zien van wie een activiteit organiseert of deelneemt aan jouw activiteit, maar daar blijft het bij. Of dit voldoende zal zijn voor opdringerige zoekers zal moeten blijken uit de ervaring, maar de focus op vriendschap geeft alvast vertrouwen.

Lidmaatschap en privacy

Op de website kan je tot 1 oktober gratis inschrijven, vanaf dan zal er een lidmaatschap betaald moeten worden. Je kan kiezen voor een lidmaatschap van 3 (€27), 6 (€42) of 12 maanden (€60). In ruil hiervoor krijg je een degelijke privacy bescherming. GreatCompany! verplicht zich om je gegevens niet door te geven aan derden (een praktijk waarvan o.a. Facebook meermaals beschuldigd werd) en je persoonlijke informatie wordt afgeschermd van zoekmachines. In vergelijking met andere sociale media een pluspunt, hoewel je er een prijs voor betaalt.

http://www.greatcompany.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in