waarom en vooral hoe blijf ik anoniem op internet en voorkom dat je rechten geschonden worden een simple handleiding over internet anonimiteit.

 

anoniem op internet

"http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/e40829b69c3ef98582c6c9ac0017d798.jpg"

 

 

Waarom anoniem 

Waarom zou ik anoniem willen zijn. Ik heb toch niks te verbergen hoor je dan vaak. U zou eens moeten weten hoe weinig privacy u heeft op het internet. Een bedrijf als google weet vaak meer over u dan wie dan ook. Zaken als huisadres, hobbies, sexuele voorkeur, aankoopgedrag, politieke mening en ga zo maar door. Alles wat u op internet doet is terug te koppelen naar u en blijft dat ook niet alleen door google maar ook criminelen. De behoefte om anoniem te blijven is dus niet alleen voor criminelen en "mensen die niets te verbergen hebben" maar ook gewoon voor u. en boven alles is het ons recht om anoniem te blijven naar derden.

Is het legaal 

Het is volledig legaal om anoniem te blijven op internet op welke manier dan ook. Integendeel wat deze bedrijven, criminelen en overheden doen is in strijd zo niet in het grijze gebied van zowel het nederlandse als het internationale recht. 

Hoe word ik anoniem

Drie goede manieren zijn er om anoniem te blijven. De makkelijkste manier is u ip adres te verbergen via een proxy site. Ga hiervoor eenvoudig naar een site zoals www.proxysnel.nlen surf via deze site. Via een proxy kunt u ook gebruik maken van bijvoorbeeld facebook als dit geblokkeert word op u werk of school. Een proxyserver zoals proxysnel vermomt je als een anonieme internet gebruiker. Het is ook aanteraden om Mozilla firefox te gebruiken in plaats van internet explorer. Mozilla is sneller, makkelijker en bovendien gratis te downloaden op www.mozilla.org

Tor browser  

In het geval dat u nog een stap verder wil gaan om anoniem wil blijven kunt u gebruik maken van een tor-browser. Dit door de torsoftware te installeren op u computer om vervolgens echt anoniem te blijven. Kijk hiervoor op www.torproject.org gebruik van een tor-browser verzekert u echt anoniem te blijven voor 99% procent van de mensen. Een tor browser werkt door verschillende mensen/computers kleine stukjes informatie naar elkaar door te laten sturen zo kunnen ze nooit traceren wie nou wat doet.

Ontraceerbaar 

Wilt u echt grondig zijn en zorgen dat zelfs geheime diensten u niet kunnen vinden moet je ook gebruik gaan maken van een flash-blokker en een vpn server. De flashblokker zorgt ervoor dat u geen flash bestanden die op veel websites staan zonder waarschuwing worden gedownload. Zo kan door specialisten naar u indentiteit gevist worden. voor de flashblokker zoekt u simpelweg bij appilcaties bij google crome of mozilla firefox. De vpn server is een tunnel waardoor alleen u praat met de persoon of server waarmee u wilt praten zo kan er niemand meekijken. Voor een vpn op een site als www.hidemyass.com/vpn/ Een vpn kan geld kosten en is niet heel snel. Wel garandeert dit samen met tor en een flashblokker volledige internet anoniemiteit.

Wat denkt u 

ik ben een groot voorstander van internet privacy maar veel mensen zijn hier tegen. bijvoorbeelt omdat ook terroristen en criminelen deze manieren gebruiken om niet gevolgt te worden. Laat uw mening achter in de reacties. 

 

"http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/896903a8cf246ad2783fa52e7ef7dd93.jpg"

 

 

 

 

 

 

© Daan lochorst


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in