De iPad 2 biedt ten opzichte van het eerste model, nieuwe en betere mogelijkheden. Toch is het zo dat veel aspecten hetzelfde gebleven zijn. In dit artikel komen de belangrijkste vernieuwingen aan bod.

iPad 2

De iPad 2 heeft een even groot display als de orginele iPad, namelijk 9,7 inch. De behuizing is echter wel dunner geworden, van 13 mm naar 9 mm. Ook is de iPad 2 lichter geworden, 730 gram eerst en nu 601 gram. Het geheugen kent geen uitbreidingsmogelijkheden en is met de edities 16GB, 32GB en 64 GB hetzelfde gebleven. Wel kent de iPad 2 verbeteringen wat betreft het besturingssysteem, de processor, de connectiviteit en de camerafuncties.

De iPad 2 is leverbaar in het zwart en in het wit en de prijs ligt tussen de 499,00 en 799,00 euro, afhankelijk van de gekozen opties.

Besturingssysteem

Het tweede model van iPad draait standaard op iOS 4.3, dit in tegenstelling tot de eerste iPad die geleverd werd met iOS 3. Een voordeel is het niet te noemen, aangezien het eerste model ook te updaten is naar deze versie. Wat nieuw is binnen iOS 4.3 is een verbetering van de Safari-browser en een uitbreiding van de Airplay-functionaliteit en iTunes Home Sharing. Er bestaat nu de mogelijkheid om door het hele huis, via WIFI, de iTunes-media af te spelen vanaf de PC/laptop naar de iPad. Tevens is het mogelijk om te kiezen waar de schuifknop aan de zijkant van de iPad voor dient: het vergrendelen van het scherm of het aan- en uitzetten van de audio.

Processor

Het tweede model van iPad is voorzien van een dual-core Apple A5-processor, dit in tegenstelling tot de single-core Apple A4-processor in de eerste iPad. Dankzij deze verbetering biedt de iPad 2 snellere prestaties, krachterige weergaves en snellere multitasking.

Connectiviteit

De iPad 2 is net als het eerste model beschikbaar met alleen WIFI-ondersteuning of WIFI inclusief 3G-ondersteuning. Bluetooth 2.1 is nog altijd standaard en USB-poorten ontbreken nog altijd. Vernieuwend is dat de iPad 2 middels HDMI aangesloten kan worden op de televisie. Dit kan wel uitsluitend met een Apple HDMI-kabel.

Camerafuncties

De iPad 2 is voorzien van een VGA-camera aan de voorzijde. Middels de FaceTime-applicatie kan men hiermee videochatten, maar wel alleen met andere FaceTime-gebruikers. Ondersteuning voor de HD-app binnen FaceTime is er niet. De applicatie Photo Booth die aanwezig is, geeft de mogelijkheid om snel een snapshot of filmpje te maken en later deze te bewerken. Hoeveel megapixels deze camera aan de voorzijde heeft is nog altijd onduidelijk. Naast de webcamera heeft de iPad 2 ook een foto- en videocamera aan de achterzijde. Ook bij deze camera is het onbekend om hoeveel megapixels het hier gaat, wel is er bekend dat het om een camera gaat met 5 x digitale zoom en een HD-videorecorder.

www.portablegear.nl, www.tableguide.nl, www.onemorething.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in