Youtube is een erg krachtig platform, maar je kan nog veel meer uit de website halen met enkele krachtige applicaties die je helpen de filmpjes op te slaan op je computer of op een efficiëntere manier af te spelen.

Haal meer uit YouTube met deze tools en apps!

YouTube Downloader — YouTube video's direct vanaf je PC kijken

of  je wilt niet steeds wachten als een video herhaaldelijk moet laden. Dan kan je de video downloaden met de YouTube Downloader. Wat dacht je van een playlist van je favoriete soap downloaden?  Zet de link naar de playlist waar je anders de link naar de video zet en je kan de hele lijst downloaden.  De YouTube Downloader kan ook video's converteren naar een breed scala aan andere veelgebruikte formaten, zodat je de video op iPod, mobiel of tablet kan zien. En de Downloader heeft een geïntegreerde ‘player’ . Er is een uitgebreide gratis versie, maar je kan ook kiezen voor een licentie voor nog meer functies.

ViewPure — Niet alle YouTube video's lenen zich voor full screen.

Wil je toch van die storende andere schermelementen af? Ga dan naar de website van Viewpure, sleep de Purify knop in je bookmarks toolbar en je bent klaar. De volgende keer dat je een YouTube filmpje start, klik je daarna op de button en de gekozen YouTube video staat op een wit scherm. De andere links en video's zijn onzichtbaar. Vooral in het onderwijs, waar docenten video's als lesmateriaal gebruiken op de laptop of het digitale schoolbord, wordt deze tool gewaardeerd.

SafeShare  — Blinkt uit qua ontwerp.

Het kost wat meer tijd, omdat je de URL van je video  op de Safeshare site moet invoeren, maar dan heb je ook wat: Safeshare toont niet alleen je video in een mooie donkergrijze omgeving zonder alle afleidende YouTube toeters en bellen, je kan de nieuwe URL (een verkorte URL gekoppeld aan safeshare.tv ) doorsturen aan anderen.

VidStats  — Niets installeren.

Je kan er overzichten mee maken van de video's op je eigen of een ander kanaal. Deze tool heeft genoeg aan de naam van het YouTube kanaal. Het haalt alle video URL’s van het kanaal op, met informatie over upload datum, rating, aantal keer favoriet gemaakt en natuurlijk het aantal views. Door op de kolomkop te klikken wordt er op die kolom gesorteerd. Oplopend of, bij nog een klik,  aflopend. Het werkt voor kanalen met veel én weinig video's Als het je vraag beantwoordt, waarom niet? Je hoeft er niets voor te downloaden en installeren.

Slomo — YouTube zelf zit ook niet stil.

De door Google / YouTube zelf ontwikkelde video editor biedt inmiddels zoveel extra's dat sites je doorverwijzen naar YouTube zelf voor bijvoorbeeld het maken van ondertitels. En wat denk je van tools voor het vertragen je YouTube film voor een extra dramatisch effect? YouTube zelf heeft nu ook deze functies.

Deze selectie probeert je een idee te geven in welke categorieën je kan zoeken voor handige YouTube en video tools.  Het is maar een kleine greep uit wat er allemaal gemaakt is. Ook is het belangrijk je voor gebruik te verdiepen in copyright vragen rondom het downloaden vanaf internet.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in