Verken Toscane op uw gemak en geniet van uw eigen stukje Toscaans paradijs. Bekijk bijvoorbeeld in Florence de Brunellesschi en de Ponte Vecchio.

Toscane is een prachtige streek in Italië met een rijke historie. Toscane is vernoemd naar de pre-Romeinse Etrusken, die hier leefden vanaf de 8e eeuw v. Chr.  Daarna onderging Toscane veel veranderingen. In de eerste eeuw begon de romeinse tijd en de steden Pisa, Florence, Siena en Lucca werden gevormd. Tijdens de middeleeuwen verwerft Toscane veel abdijen, kloosters en andere historische gebouwen. Voorbeelden van de historische achtergrond van Toscane zijn overal nog steeds te zien. We hebben enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op een rijtje gezet:

Standbeeld van David

Dit standbeeld is het beroemdste standbeeld in de geschiedenis. Oorspronkelijk bedoeld als een van de twaalf beelden van Bijbelse figuren werd er twee keer eerder door andere kunstenaars een poging ondernomen om dit beeld te vervaardigen, maar zij schroomden meesterlijk. Jaren later op 16 augustus 1501 heeft Michelangelo Di Lodovico Buonarroti Simoni ingestemd om het standbeeld af te ronden. Een maand later al is het stuk klaar en op 8 september 1501 wordt het standbeeld onthuld. U kunt het nu bewonderen in de Galleria dell'Accademia in Florence, waar het al sinds 1873 staat voordat het te bezichtigen was in het Piazza della Signoria.

Kathedraal van Siena

De kathedraal van Siena is een adembenemend en indrukwekkend voorbeeld van de middeleeuwse architectuur. De kathedraal van Siena werd tussen 1215 en 1256 bedacht, ontworpen en gebouwd. Er is geen andere kathedraal die hierop lijkt. Het is hoogst waarschijnlijk gebouwd in de vorm van een Latijns kruis., en dus echt uniek. Als u de kans heeft om naar het interieur te bekijken doe dat dan, het is prachtig. De buitenkant is ongelooflijk, en het interieur is heel anders dan verwacht!

Giotto's Bell Tower

Dit is een echt een prachtig stukje architectuur. Met 277,9 meter hoog een indrukwekkende toren. Onderdeel van de kathedraal van Florence, maar geheel afzonderlijk gebouwd. De toren bestaat uit vijf stukken, en heeft zeven klokken. Schilder Giotto di Bondone werd genomineerd om de toren te ontwerpen in 1334. Drie jaar later overleed hij nadat alleen de begane grond had voltooid. De taak om de toren af te bouwen werd doorgegeven aan Luca della Robbia en in 1337 was de toren klaar. De toren huisvest vele beelden en indrukwekkende voorbeelden van gotische architectuur.

Binnen en buiten is de toren mooi, ga echter het interieur bekijken want dit is echt overweldigend. U gelooft uw ogen niet!

Ontdek Florence

De prachtige koepel van Brunellesschi domineert haar skyline. Florence barst van de geschiedenis, cultuur en kunst. Er is voor een ieder wat wils. Het is een prachtige plek om te verdwalen in kleine straatjes, samen met de lokale bevolking een ochtendcappuccino drinken of gewoon mensen te kijken op de Ponte Vecchio. Met geweldige kuntsgaleries en veel adembenemende architectuur om te bewonderen is Florence meer dan één bezoek waard. 

Hoe scheef is de toren van Pisa

Een ander hoogtepunt is de scheve toren van Pisa, een bruisende universiteitsstad. Ontdek zelf hoe scheef de toren van Pisa staat.

Vergeet de dorpjes niet

De steden zijn natuurlijk fantastisch voor een dagje sight seeing, maar vergeet de dorpjes en stadjes niet, verspreid over de heuveltoppen van Toscane met wijngaarden en olijfgroeves. Volterra, San Gimignano en Pienza bijvoorbeeld, ieder met een eigen karakter en elk stadje verteld een eigen verhaal. In deze authentieke en prachtige stadjes wordt u getrakteerd op een lokale ervaring. Bezoek de markten, verken de cafés en barretjes en leer het echte Italië kennen!

Het is aan te raden om voor een authentieke Toscaanse ervaring te verblijven in een agriturismo Toscane. Er zijn er velen met een adembenemend uitzicht. Een (huur-)auto voor de duur van uw verblijf in een vakantiehuis Toscane is een must om alle steden en bezienswaardigheden te bezoeken. Dat maakt u een stuk mobieler en voorkomt dat u veel tijd verliest door afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in