In Nederland zijn er in totaal 59 hotels van Van der Valk. Ook in het buitenland heeft Van der Valk nog dertig hotels, verspreid over acht landen. Binnen een aantal jaar is dit bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle hotelketen.

Algemeen

Van der Valk is een bekende hotelketen die door heel Nederland hotels heeft. Deze hotels staan er om bekend dat ze luxe zijn ingericht, maar toch betaalbaar blijven. Bijna alle hotels hebben een aantal standaard kamers, luxe kamers en themasuites. Je kunt dus zelf beslissen binnen welke prijsklasse je overnacht.

Geschiedenis

In 1939 begon Martien van der Valk met het ombouwen van café de Gouden Leeuw in Voorschoten tot een hotel. Hij besloot al zijn kinderen ook een hotel te geven. Dit zorgde voor de oprichten [*'de oprichting' of 'het oprichten'] van de hotels Het Haagsche Schouw, de Bijhorst, de Witte Bergen, de Bitsche Hoek en de Molenhoek. Deze hotels waren het begin van een succesvolle hotelketen.

Gerrit van der Valk kreeg een zesde hotel: De Witte. Hij besloot het bedrijf groter te maken en begon met het openen van motels.

Ontvoering

In november 1982 werd Toos van der Valk, de vrouw van Gerrit van der Valk, ontvoerd door een aantal Italiaanse mannen. Ze werd in België geblinddoekt vastgehouden in een flat. Nadat er dertien miljoen gulden was betaald, werd Toos vrijgelaten.

Het logo

Veel mensen verbazen zich over het logo van hotelketen Van der Valk. Dit is namelijk geen valk, maar een toekan. Een aantal jaar geleden kocht Van der Valk het vogelpark Avifauna op in Alphen aan de Rijn. Dit vogelpark had in die tijd de toekan als logo. Van der Valk besloot dit logo voor het vogelpark te blijven gebruiken en het ook aan zijn hotelketen te koppelen.  

De kamers

Van der Valk hotels hebben allemaal verschillende kamers. Er zijn standaard kamers in de hotels te vinden, maar ook luxe kamers en suites. Ieder hotel heeft zijn eigen thema’s. Hieronder wordt een aantal kamers beschreven.

Standaardkamer

De standaardkamer is een mooi ingerichte kamer met een groot tweepersoonsbed, een eigen badkamer en een tv. Deze kamers zijn stijlvol ingericht. De standaardkamer is de goedkoopste kamer die Van der Valk heeft. De prijs van deze kamer is rond de zeventig euro per nacht, voor twee personen.

Suites

De suites zijn de duurste kamers. Dit zijn dan ook prachtig ingerichte kamers met een eigen thema. Een aantal kamers wordt hieronder besproken. De prijzen zijn meestal rond de tweehonderd euro per nacht voor twee personen.

Moulin Rouge Suite

Deze hele suite staat in het teken van de film. In de badkamer is een prachtig rond bubbelbad te vinden en een ruime douche. De suite is romantisch ingericht.

Sauna Suite

In de Sauna Suite kun je heerlijk tot rust komen in het grote bubbelbad dat midden in de kamer staat. Ook heeft deze kamer een stoomdouche en een privésauna.

Japanse Suite

De Japanse Suite is helemaal in Japanse stijl. Midden in de kamer staat een hydrowhirlpool met gekleurde verlichting. Bovendien beschikt deze suite over een infraroodsauna, een gewone sauna en een kingsize bed.

Zwembadsuite

De zwembadsuite is misschien wel de meest luxe kamer van de hotels. Deze suite heeft een eigen zwembad, privésauna, stoomdouche, tweepersoons bubbelbad en twee badkamers. Deze suite kost dan ook meer dan de andere suites, ruim vierhonderd euro per nacht. Van der Valk heeft ook minder luxe zwembadsuites die te boeken zijn voor ongeveer 250 euro per nacht.

Arrangementen

Bij alle hotels zijn verschillende arrangementen te boeken. Het is zeker aan te raden om dit te doen, want het scheelt vaak een heleboel geld. Zo kun je bij hotel Gilze-Rijen een Efteling arrangement boeken. Je krijgt dan kaartjes voor de Efteling en bovendien een heerlijk driegangen diner. Ook als je van plan bent meerdere dagen in een Van der Valk hotel te overnachten, dan zijn er vaak interessante arrangementen te boeken.

www.valk.nl
www.wikipedia.org/wiki/Van_der_Valk_(bedrijf)
www.wikipedia.org/wiki/To

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in