Angry Birds is een computerspel dat momenteel erg populair is. Met behulp van een katapult schiet je de 'boze vogels' af om de groene varkens te vernietigen.

Angry Birds wordt veel gespeeld op de zogenaamde smartphone (mobiele telefoon met uitgebreide computermogelijkheid). Het spel is ontwikkeld door het Finse bedrijf Rovio Mobile. Het spel is in 2009 op de markt gekomen voor het Apple iOS platform. Hier staat het spel op de vierde plaats van de meest gedownloade applicaties. Daardoor heeft Rovio Mobile het spel ook ontwikkeld voor andere smartphoneplatformen, zoals Android en Symbian.

"Angry

 Doel van het spel

In het spel zijn er groene varkens te vinden in opgebouwde constructies in het veld. De varkens hebben de eieren gestolen van de vogels en daarom zijn de vogels boos. Aan het begin van ieder level krijg je vogels toegewezen. Het doel van het spel is om met de katapult de vogels af te schieten en zo zoveel mogelijk te vernietigen, zowel de varkens als de constructies. De groene varkens staan opgesteld in constructies die uit verschillende materialen bestaan (steen, glas en hout). Er zijn verschillende soorten vogels die verschillende functies hebben. Aan het begin van het spel krijg je alleen de 'basisvogels'.

Het doel van het spel is om alle varkens te vernietigen. In hogere levels van het spel zijn er explosieve kratten en rotsen te vinden. Deze materialen kunnen door de vogels worden gebruikt om moeilijk te vernietigen varkens te bereiken.

Als alle varkens zijn vernietigd is het level voltooid. Vervolgens kun je aan het volgende level beginnen. Je kunt als je een level hebt gehaald één, twee of drie sterren behalen. Het aantal sterren ligt aan de hoeveelheid punten die je hebt behaald. Hoe minder vogels je hoeft te gebruiken hoe hoger je score en dus hoe hoger het aantal sterren je krijgt. Per ongebruikte vogels in een level krijg je 10.000 bonuspunten. Je kunt het level altijd nog een keer spelen om zo meer sterren te behalen.

Functies van de vogels

""

Zoals eerder beschreven hebben de vogels allemaal verschillende functies. De rode basisvogels kunnen niks extra's. De blauwe vogels kunnen voornamelijk glas vernietigen en je kunt deze vogels in de lucht activeren en dan spat de vogels uiteen in drie kleinere vogels. Dit doe je door op het scherm te drukken als de vogel zich in de lucht bevindt. De zwarte vogel kan exploderen. Dit doe je ook weer door op het scherm te drukken. Tip: doe dit zo dicht mogelijk bij een constructie! Zo vernietig je zoveel mogelijk. De witte vogel kan explosieve eieren laten vallen. Doe dit bijvoorbeeld boven de varkens of een constructie.

De varkens

De varkens komen ook in verschillende groottes voor. Terwijl kleine varkens klein en makkelijk te vernietigen zijn, kunnen grote varkens meer schade oplopen. Ook dragen sommige varkens helmen, waardoor het bemoeilijkt wordt om deze varkens te vernietigen. 

 

""

Gouden eieren

In sommige levels zitten ook gouden eieren verstopt. Als je een gouden ei vindt kun je in het menu gaan naar 'Golden Eggs'. Als je daar op je gevonden gouden ei drukt, kun je een extra level spelen. Er zitten in totaal 11 gouden eieren verstopt in het spel.

Voor iedereen die het spel nu wil gaan spelen…veel plezier! Het is een supergame!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in