De jonge Britten van Asking Alexandria zijn terug met een nieuw album. Na het vernieuwende, fenomenale Stand Up And Scream, dat in 2009 werd uitgebracht en meteen hun doorbraak betekende, waren de verwachtingen zeer hoog. Misschien net iets te hoog?

Meer van hetzelfde

Asking Alexandria blijft met Reckless & Relentless grotendeels trouw aan de stijl van hun eerste cd. De elektronische invloeden op de pure metalcore is echter niet altijd even geslaagd als op Stand Up And Scream. Maar ze durven op z'n minst te experimenteren, wat dezer dagen niet van elke band gezegd kan worden. Verder is ook nog steeds de krachtige clean zang aanwezig, samen met de brutale screams, al klinken deze laatste redelijk bewerkt op dit album. Alweer een experiment?

Uitstekende nummers?

Om eerlijk te zijn, vind ik niet echt dat er nummers op het nieuwe album staan die echt boven de andere uitsteken. De cd heeft al zo'n 30-tal keer door mijn boxen gegalmd, en ik weet soms nog steeds niet welk nummer speelt. Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met de manier waarop we verwend zijn door hun vorige album, waarbij zowat elk nummer recht in de roos was.

Live prestaties

Omdat een cd thuis in de huiskamer beluisteren toch nog iets totaal anders is dan tussen het publiek staan bij een live-show, wil ik hier toch ook wat aandacht aan besteden. Ik had de eer om één van hun live-shows ter presentatie van hun nieuwe cd bij te wonen. Pas dan merk je de verborgen, extra dimensies die op de cd vaak niet voelbaar zijn. Asking Alexandria is live oersterk. Ze staan achter hun muziek, hebben oog voor hun publiek, en brengen het zoals het hoort.

Algemene beoordeling

Al bij al is Reckless & Relentless een erg boeiende cd gebleken. Asking Alexandria probeert trouw te blijven aan hun stijl, en te experimenteren met nieuwe invloeden, al zijn deze niet altijd even geslaagd. Ik betwijfel sterk of de mannen nu even bekend zouden zijn als dit hun eerste cd was geweest. De vorige was net iets krachtiger. Wat niet wegneemt dat Reckless & Relentless zeker de moeite is om aan te schaffen. En als je de kans hebt, bezoek zeker ook eens een live-show van hen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in